Pandemia de COVID-19 a schimbat radical modul de lucru în multe companii. În anul 2020, mai bine de 24 % dintre români lucrau de acasă, conform unui raport publicat de Eurofund.

Multe firme au trebuit să se adapteze și i-au lăsat pe angajați să lucreze de acasă.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan, susține că firmele din zona IT s-au adaptat cel mai bine în această perioadă.

“Companiile din zona IT au fost cele care s-au pliat cel mai bine conceptului de telemuncă. Multe firme ofereau acest beneficiu angajaților și înainte de pandemie, însă nu la un nivel atât de larg. Telemunca va continua și în primul semestru al anului, însă din vară multe companii mari vor adopta un sistem hibrid pentru că au descoperit deja toate beneficiile”, a mai mărturisit Florin Drăgan.

25.000 de persoană lucrează de acasă

Conform datelor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, aproape 25.000 de persoane lucrau de acasă în luna noiembrie. Majoritatea lucrează la companii din IT sau automotive.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara a mai precizat că și în prima jumătate a acestui an, telemunca va continua. În ciuda faptului că au apărut deja vaccinuri, companiile IT nu optează pentru revenirea la birou.

“Multe companii și-au dat deja seama că au foarte multe avantaje dacă îi lasă pe oameni să lucreze de acasă. Costurile pentru întreținerea spațiilor au scăzut foarte mult, iar dacă o firmă își dorește să mărească numărul de angajați, poate că acum nu va mai fi nevoită să își mărească suprafața sau numărul de birouri”, a spus Florin Drăgan.

Revenirea la birou se va face abia din vară

În urma mai multor discuții cu companiile de IT din vestul țării, angajații vor începe să revină la birou din vară. Tot mai multe firme doresc implementarea unui sistem cum este în vestul Europei.

,,Angajatul va veni la birou două zile pe săptămână pentru a nu pierde contactul cu colegii, iar în restul timpului va lucra de acasă”, susține Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Companiile vor avea nevoie de mai puțin spațiu pentru angajați, ceea ce va duce la o restructurare a birourilor. De asemenea, statul român oferă 400 de lei fiecărui angajat care lucrează în regim de telemuncă, pentru a plăti utilitățile.

Această măsură vine în sprijinul angajatorului, cât și angajatului. După un an de telemuncă în domeniul IT, rezultatele interne ale angajaților nu este cu mult diferită față de perioada când erau la birou.

Randamentul oamenilor în regim de telemuncă

Managerii sunt mulțumiți de randamentul oamenilor care au lucrat în regim de telemuncă. Rezultatele sunt cam aceleași, iar angajatul nu a mai pierdut timpul pe drum.

Tinerii sunt cei ce-și doresc să revină la birou datorită lipsei relațiior sociale, iar familiștii persistă pentru continuarea muncii de acasă.

,,În principal, tinerii sunt cei care își doresc să se întoarcă la birou din cauza lipsei relațiilor sociale. Familiștii, în schimb, mai ales dacă au o locuință mai spațioasă, își doresc să continue în regim de telemuncă. Acest lucru tine și de o dinamică personală”, a concluzionat rectorului Universității Politehnica Timișoara.

Telemunca și procesul de recrutare

În această perioadă, multe companii și-au menținut angajații și nu au căutat forță de muncă în piață. Cei mai afectați au fost angajații entry-level, care nu și-au mai găsit foarte ușor un loc de muncă.

“Situația financiară neclară a unor companii a făcut ca numărul de angajări să scadă. De asemenea, multe dintre interviuri se puteau desfășura doar online, așa că s-a diminuat dorința de a angaja oameni noi. a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

În schimb, în partea a doua a anului, companiile din IT și-au extins aria de selecție în alte orașe. Angajații din orașe mai mici s-au orientat pentru job-uri în orașele mari: București, Cluj și Timișoara.