Când nu sunt pe scenă, organizează în mod voluntar ateliere de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți.

Îi ajută să se cunoască, să-și găsească aptitudinile și hobby-urile.

Pentru ca totul să pară un joc, se folosesc de tehnici teatrale.

Totodată, sunt organizate ateliere de pictură, muzică și dans.

Timișoara– Cum îi ajută actorii pe copii

Reprezentanții Teatrului Labirint Asylum susțin că tehnicile de dezvoltare personală îi ajută pe copii și pe adolescenți să își gestioneze emoțiile.

Este cunoscut faptul că adolescența este o perioadă dificilă, iar cei din centrele de plasament au nevoie și de mai mult ajutor.

Proiectul actorilor de la Teatrul Labirint se va transforma într-un infografic. În baza acestuia, atât actorii, cât și cei din mediul educației pot gândi alte proiecte pe viitor.

Până acum, au beneficiat de atelierele de dezvoltare personală copiii de la centrele Giarmata și Găvojdia.

„ Căutăm să le oferim copiilor experiențe care să spargă bariere. Uneori, greu de trecut în lipsa unui ajutor specializat. Ne folosim de metode de art-terapie, de teatru și de teatru senzorial și le adaptăm contextului în care cei mici au trăit. Vrem să le arătăm că au potențial și îi încurajăm să se transforme din copii fragili în adulți încrezători.

Ce vor face tinerii și actorii în anul 2021

Urmează alte șase săptămâni de muncă intensă în care cei mici vor trece de la muzică, desen, pictură și alte jocuri creative, la teatru senzorial, făcând un salt în lumea metaforelor și a simbolurilor. Copiii vor jongla cu memoria, imaginația, îmbinând conștientul cu inconștientul și folosindu-se de simțurile mai puțin folosite în interacțiunile sociale, au anunțat reprezentanții Teatrului Labirint.

Dezvoltarea personală, materia pe care statul nu știe să o predea

De câțiva ani, conceptul de dezvoltare personală a pătruns și în mediul școlar.

Statul a realizat un manual de dezvoltare personală pentru elevii de clasa a II-a. Inițaitiva e lăudabilă, doar că este mult prea teoretic, abstract pentru un copil de 8 ani.

De altfel, dezvoltarea personală înseamnă să pui în practică toate teoriile despre ce înseamnă stare de bine.

Unii profesori, pasionați, folosesc tehnici practice. Alții fac exerciții la matematică, în stilul clasic, plecând de la premisa că cifrele sunt exacte, iar starea de bine e doar boemie.