Vestea bună însă, este că autoritățile par că au găsit o modalitate pentru ca acestea să își reia activitatea din luna ianuarie 2021.

Cele patru creșe care din păcate au fost închise în ultima perioadă în Timișoara și care funcționau în aceiași clădirea în care își desfășurau activitatea și anumite grădinițe, era pentru o bună parte din zi, casa a unui număr de 75 de copii,

Potrivit primarului Dominic Fritz, bucătăria acestora era legată de cea a unei grădinițe, iar din moment ce aceasta era închisă, trebuia implicit sistată și activitatea creșelor în cauză.

În urma contactării grădinițelor, primarul spune că s-ar fi găsit o soluție prin care personalul din bucătărie să poată găti în continuare hrana copiilor din creșe, iar în eventualitatea fericitului caz în care totul va decurge așa cum speră Dominic Frits, atunci activitatea celor patru instituții închise va putea fi reluată începând cu prima lună a anului viitor.

„Au fost închise pentru că nu au o bucătărie proprie, ci erau legate de o grădiniță. Cum grădinița era închisă, trebuia închisă și creșa. În ultimele săptămâni am contactat aceste grădinițe și am găsit o soluție prin care personalul în bucătăriile acestor grădinițe poate să pregătească în continuare mâncare pentru copiii din creșe, iar dacă totul merge bine înseamnă că în ianuarie vom reuși să redeschidem aceste patru creșe și să avem din nou posibilitatea de îngrijire pentru 75 de copii.”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În urma unei decizii luate de către Consiliul Local pentru Situații de Urgență, pe data de 26 octombrie 2020, aproximativ jumătate din creșele situate în județul Timișoara au fost nevoite să își închidă porțile. Mai exact, au fost vizate acele unități a căror condiții tehnice de funcționare pe parcursul scenariului roșu, nu erau întrunite.

Așadar, până în ianuarie 2021 nu putem decât să ne rugăm și să sperăm că activitatea celor patru instituții va fi întradevăr reluată cu succes.