Timișoara. Anchetatorii DNA au vizitat Primăria pentru a cere mai multe acte cu privire la o anchetă în desfășurare.

Municipalitatea a fost luat prin surprindere, iar anchetatorii au reușit să vorbească și cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Conform Tion.ro, cei de la DNA s-au deplasat la Primărie pentru a afla mai multe informații cu privire la problemele constatate la Direcția Patrimoniu, vizat fiind fostul director Florin Răvășilă.

Timișoara. Vizită neașteptată din partea anchetatorilor DNA la Primărie

Angajații municipalității s-au speriat în momentul în care anchetatorii DNA au cerut ca primarul Dominic Fritz să aibă un dialog cu ei.

Spiritele s-au calmat după ce perchezițiile nu au avut de-a face, personal, cu primarul Timișoarei, ci erau în legătură cu un dosar deschis pentru problemele de la Direcția Patrimoniu. DNA a ridicat mai multe acte din Primăria Timișoara.

Încă de la sfârșitul anului trecut, Dominic Fritz a anunțat că la Primărie au fost deschise mai multe dosare de corupție. Printre altele, unul vizează Direcții de Patrimoniu, condusă la acel moment de Florin Răvășilă, el fiind suspect de luare de mită pentru a realizat o licitație. Fostul primar Nicolae Robu i-a retras dreptul de semnătură înainte de alegerile locale.

„Am fost înștiințat de două dosare de corupție care sunt cercetate in rem de către DNA. In rem înseamnă că deocamdată sunt cercetate faptele, nu anumite persoane și tocmai cercetarea încearcă să stabilească cine sunt persoanele care au de a face cu astfel de fapte.

Cele două dosare penale sunt în legătură cu cimitirele, aici în Timișoara, și cu angajări presupus ilegale în cadrul Serviciului Public de Creșe. Am fost înștiințat că procedura din cursul urmăririi penale este nepublică, adică noi nu o să aflăm decât la sfârșitul acestei proceduri care, de fapt, este concluzia DNA”, a explicat Fritz, primarul Timișoarei, în perioda respectivă.

Reamintim că perchezițiile s-au desfășurat luni, 14 iunie, la sediul Primăriei din Timișoara.