Campania de vaccinare a început și la Timișoara, iar primii care primit doza salvatoare au fost cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș.

Printre primele persoane care au făcut vaccinul de imunizare împotriva SARS C2V 2 s-au numărat doctorii Ciprian Gindac, Cristian Oancea, Virgil Musta și Teodora Moisil

“Spitalul nostru este în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus încă de la începutul pandemiei. Colegii mei, de la medici și până la brancardieri, de la personalul administrativ și până la infirmiere, cu toții au înțeles cât de important este să te vaccinezi.

Dovada stă în numărul mare de persoane care s-au înscris pe lista de vaccinare. Dozele de vaccin rămase după vaccinarea colegilor mei vor fi administrate altor cadre medicale din spitalele suport COVID 19. Vorbim de Spitalul CFR, Institutul de Boli Cardiovasculare și Spitalul Municipal Timișoara.

Vreau să vă spun ca am decis să organizăm centrul de vaccinare în clădirea în care au fost internați primii pacienți infectați cu SARS CoV 2. Se întâmpla pe 28 februarie. Acum, în aceleași încaperi vor fi administrate primele doze de vaccin.

Atunci a fost începutul pandemiei în România. Acum, sunt sigur ca va fi începutul sfârșitului pandemiei în România”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, prof. dr. Cristian Oancea.

Primele cadre medicale care au primit vaccinul împotriva Covid-19 la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Doctor Victor Babes Timisoara au fost:

  • Dr. Teodora Moisil – Medicul infecționist  și coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unității medicale.
  • Ciprian Gandac – Medicul primar ATI , din cadrul Compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă.

“Pandemia COVID 19 a reprezentat provocarea anului 2020 și ne-a marcat atât în plan profesional, cât mai ales în cel personal. Ca în orice pandemie, soluția pentru limitarea acesteia, pentru salvarea de vieți o reprezintă vaccinarea majoră a populației.

Ziua de astăzi este una istorică datorită începerii vaccinării în România. Este important sa ne vaccinăm, dar cel mai important lucru este să explicăm tututor de ce este necesară vaccinarea. și asta deoarece, pentru a avea efect, pentru ca să putem reveni la o viață normală, este obligatoriu ca 70 la sută din populație să fie vaccinată. știu, mulți se tem, mulți nu au încredere în vaccinare, în general, și cu atât mai puțin în acest vaccin anti COVID 19.

Dar faptul ca noi, medicii din linia întâi, noi cei care ne luptăm zi de zi cu acest cumplit virus avem încredere în acest vaccin ar fi un bun punct de plecare în lămurirea tuturor necunoscutelor legate de întrebarea: de ce să mă vaccinez?

Mai mult, noi, medicii de la Victor Babeș, suntem pregătiți oricând să răspundem întrebărilor oricărei persoane. Iar expresia, <doar împreună putem reuși> nu este doar o înșiruire de cuvinte”, spune dr. Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unitatii medicale.

“Vaccinarea este singura noastră armă eficientă în lupta cu virusul care ne-a știrbit un an din frumusețea vieții. Faptul că VREAU Să Mă VACCINEZ nu este o dorință, o soluție doar pentru mine, ca persoană. Este un simț civic pe care vreau să il transmit tuturor celor care refuză vaccinarea fără a avea vreo boală autoimună.

Este un vaccin eficient, sigur și numai un procent mare de persoane care se vaccinează va reuși să stârpească această pandemie. Eu cred că cei care se vaccinează vor ajunge, la un moment dat, în acel punct în care nu vor mai trebui să poarte masca.

Sărbători liniștite în continuare să aveți și vă îndemn cu toată încrederea sa va vaccinați!”, spune medicul primar ATI, Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Doctor Victor Babes Timisoara, dr. Ciprian Gindac.

În prima etapă de vaccinare națională, vor fi vaccinați 415 de medici, asistente medicale, infirmieri, dar si personal administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie. În acest sens, 500 de doze de vaccin au fost alocate Unității sanitare în lupta contra coronavirusului.

Campania de vaccinare din cadrul Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara se desfășoară pe parcursul a trei zile.