Duminică, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis să închidă creșele din Timișora pe perioada carantinei. Decizia i-a luat prin surprindere pe părinți deoarece primăria nu a transmis și în alte medii hotărârea.

În hotărârea CLSU, în intervalul 08.03.2021, ora 00.00 – 22.03.2021, ora 00. 00, creșele vor fi închise în toată Timișoara.

„Creșele din administrarea Primăriei Municipiului Timișoara se închid temporar pe perioada stării de carantină zonală, respectiv în perioada cuprinsă între 08.03.2021, ora 00.00 – 22.03.2021, ora 00. 00”, se arată în hotărâre.

Nu s-a anunțat noua decizie nici prin mass-media

Municipalitatea a decis să publice târziu hotărârea, iar reprezentanții primăriei nu au anunțat nici mass-media privind decizia luată duminică. De asemenea, nici pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Timișoara nu a apărut nicio informare.

Totodată, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a avut o conferință de presă, miercuri, 10 martie, dar nu a specificat nimic referitor la hotărârea luată.

Pe 6 martie, Ministerul Educației a dat un ordin prin care sunt interzise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

„La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online”, se arată în ordinul ministerului.

Timișoara se află în carantină datorită incidenței ridicate

Conform edu.ro, învățământul preșcolar se desfășoară în grădinițe și școli, care au ca secție grupe de învățământ preșcolar. Educația timpurie este formată din nivelul antepreșcolar și învățământul preșcolar, având grupa mică, mijlocie și mare.

Duminică, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis închiderea creșelor din Timișoara. Hotărârea nu a fost făcută publică pe site-ul primăriei și nici mass-media nu a fost informată.

Conform deciziei luate, sâmbătă, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, începând cu data de 8 martie 2021 ora 00,00, este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.