Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a postat pe pagina sa  de Facebook un mesaj prin care anunță demisia oficială din funcția de conducere a lui Ionuț Nasleu de la Piețe S.A.

Edilul susține că sub conducerea lui Ionț Nasleu, Timișoara a avut pierderi financiare de milioane de lei, iar unele resurse publice au fost folosite în avantajul personal.

,,Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Toți cei care nu pot performa, vor pleca

Totodată, primarul Timișoarei a mai precizat că se va trece la măsuri drastice la societățile în subordinea consiliului local. Persoanele care nu-și fac datoria vor fi demise și înlocuite cu oameni competenți.

,,Am cerut Corpului de Control să verifice și informațiile apărute recent în presă și să ia măsurile care se impun. De asemenea, orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală.

Toți managerii din societățile în subordinea consiliului local care nu pot performa, vor pleca. Nu voi tolera indolența sau folosirea bunurilor publice în scop privat. Nici nu voi accepta o atitudine laxă “las’ că ne vin subvențiile de la primărie”. În locul lor avem nevoie de profesioniști care să muncească cu integritate, cu dexteritate managerială și cu dăruire totală pentru comunitate.”, mai scrie Fritz.

Dominic Fritz: sunt omul regulilor, nu de suprafață

Spre finalu postării de pe pagina sa de Facebook, edilul a subliniat faptul că în dezvoltarea comunității, lucrurile trebuie făcute ca la carte. Totodată, el a mai precizat că așteptările unora sunt foarte mari, iar orice lucru bun necesită timp.

,,Legislația nu permite ca schimbarea să se facă de pe azi pe mâine. Este inevitabilă. Iar dacă o facem cu înțelepciune, ca la carte, va fi și durabilă. Știu că unii așteaptă focuri de artificii, dar eu sunt omul regulilor, al seriozității și al transformărilor de substanță, nu de suprafață.

Azi, un alt pas spre normalitate.”, a conchis primarul Dominic Fritz.