Ionuț Nasleu este vizat într-un dosar de șantaj deschis și amenințare ca urmare a plângerii depuse de jurnalistul Dragoș Boța și soția lui. Miercuri seară, fostul director de la Piețe SA nu a fost lăsat să părăsească țara, el fiind reținut pe Aeroportul Otopeni.

Sub escorta polițiștilor de la IPJ Timiș, Ionuț Nasleu a fost audiat de către cei de la Investigații Criminale. Conform debanat.ro, fostul director de la Piețe SA a fost reținut pentru 24 de ore.

Mesaj de amenințare la Dragoș Bota și soția lui

Conform News.ro, jurnalistul, împreună cu soția lui, Iulia Bota, au declarat că Nasleu, după ce a pierdut un proces împotriva lor,  a început să-i amenințe că dacă vor continua să scrie  despre ce face va publica o înregistrare compromițătoare.

”Da. I-am făcut plângere penală lui Ioan Nasleu pentru şantaj şi ameninţare. După ce ani de zile a lansat tot felul de calomnii despre noi în spaţiul public, ne-a dat în judecată şi a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – şantajul. Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de ameninţare pentru amândoi. Ni s-a transmis că dacă publicaţiile noastre, pressalert.ro şi debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face, va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare.

Cum nu exisă nimic de acest fel şi pentru că amândoi nu putem accepta ca viaţa noastră şi activitatea profesională să fie negociată, am decis să facem ce este firesc şi normal – să sesizăm autorităţile statului”, au transmis Iulia şi Dragoş Boţa.

Ionuț Nasleu a fost demis din funcția de conducere de la Piețe SA

Dominic Fritz l-a demis pe Ionuț Nasleu din funcția de conducere de la Piețe SA, marți, 23 februarie. Edilul de la Timișoara a declarat că în perioada lui societatea a pierdut peste 4 milioane de lei.

Ionuț Nasleu a declarat că edilul a reușit să realizeze singurul proiect mare din mandat, demiterea sa.

”Ionuţ Nasleu a fost demis de la conducerea Pieţe S.A. Fostul consilier personal al primarului precedent şi baron peste pieţele din Timişoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, Cu dispariţii misterioase din gestiune şi resurse publice folosite în beneficiu personal. Am cerut Corpului de Control să verifice şi informaţiile apărute recent în presă şi să ia măsurile care se impun. De asemenea, orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală”, a scris Dominic Fritz pe pagina de Facebook.