Un cititor al tion.ro, locuitor al rău famatei zone, a luat atitudine și a surprins prin fotografii cu dorința păstrării anonimatului, trimițând imaginile la redacția tion.ro și menționând că situația este deosebit de veche. „Mai exact ar fi vorba despre un număr foarte mare de persoane dubioase, oameni ai străzii, drogați, hoți, vânzători de droguri și în ultimele câteva săptămâni un număr imens de imigranți care își petrec ziua și noaptea (înainte de pandemie) în fața magazinelor din această zonă, mai exact chiar în fața magazinului care se afla langă stația de taxi. Forțele de ordine (poliția, poliția locală, jandarmeria) cu siguranță cunosc situația dar din păcate de fiecare dată când vin să mai facă o verificare nu se rezolva nimic, din potrivă par să fie amuzați de ei în anumite ocazii, aceste persoane nu sunt nici măcar îndemnate să părăsească zona de cele mai multe ori”, a spus domnul respectiv, vizibil nemulțumit și afectat.

 

Imaginile surprinse scos în evidență străzile murdare și pline de resturi și gunoaie, oameni ai străzii neîngrijiți care pot fi văzuți în orice oră din zi sau din noapte. Locuitorii zonei sunt incomodați și nu pot duce o viață normală, orice plimbare putând sfârși printr-o experiență traumatizantă. „Nu știi niciodată ce reacții au acești oameni, de nenumărate ori se generează scandaluri, bătăi, înjunghieri, furturi”, spune intrigat cititorul tion.ro.

 

”Este adevărat că zona Gării, prin natura ei ca în orice oraș tinde să atragă astfel de situații și persoane dar în ultimii ani deja a devenit absurd, în timpul verii sunt acolo non-stop, majoritatea timpului drogați, leșinați chiar acolo în plină stradă dar și în spatele blocurilor unde probabil se ascund pentru că poliția nu trece, nu că pe artera principală (Bulevardul Republicii) ar avea un efect când trec pe lângă aceasta problemă și o ignora total”, povestește domnul nostru. Zona Gării de Nord din Timișoara este cunoscută de decenii pentru potențialul infracțional pe care l-a evidențiat de numeroase ori, dar zona este altfel deosebit de interesantă și de frumoasă, iar locuitorii și-ar dori liniște și normalitate fiind sătui de situația în care se găsesc într-un mod nemeritat.