După ce, timp de două săptămâni, locuitorii din Timișoara și în mai multe localități au fost impuse măsuri drastrice, autoritățile au anunțat o relaxare. Aceasta vine în contextul în care rata de infectare cu COVID-19 este în scădere.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online. A aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe în care este prevăzută rata de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile din HG 293/2021, modificată și completată prin HG 348/2021 și HG 432/2021”, transmit reprezentantii Prefecturii Timis.

Timișoara. Magazinele și restaurantele pot rămâne deschise până la ora 21.00

Conform deciziilor autorităților, magazinele se vor închide la ora 18.00 unde rata de infectare cu COVID-19 este mai mare de 4 la mia de locuitori. Această măsură se va impune doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Totodată, oamenii nu mai pot ieși din casă după ora 20.00 doar dacă au un motiv bine întemeiat.

În restul săptămânii, magazinele, restaurantele și terasele vor fi deschise până la ora 21.00, iar restricțiile de circulație vor intra în vigoare doar de la ora 22.00.

Restricțiile dure se vor menține în localitățile unde rata de incidență este de peste 7,5 la mia de locuitori

Aceste măsuri vor fi aplicate în Timișoara, Sacalaz, Sanmihaiu, Roman, Giroc, Moșnița Nouă, Jebel și Orțișoara. Totodată, măsurile mai dure vor rămâne în vigoare în localitățile unde rata de infectare depășește 7,5 la mia de locuitori. Circulația este interzisă după ora 20.00 pe tot parcursul săptămânii, iar magazinele se închid de la ora 18.00 în fiecare zi.

În această situație sunt Peciu Nou (12.47), Giulvaz (9.24), Masloc (8.95) , Parta (8.18) si Giera (8.09).

Masurile adoptate in sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis intra in vigoare de duminica, 11 aprilie. Atlfel spus, timișorenii se vor putea bucura de o cină caldă la restaurant până la ora 21.00.