Ideea unui maraton a vaccinării a fost un adevărat succes pentru Timișoara. Cu ajutorul a 500 de voluntari, trei zile și trei nopți s-a vaccinat non-stop la Centrul Regional de Afaceri.

Campania a reprezentat ceva unic în țara noastră și a pornit de la Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, al cărei președinte este medicul Dorel Săndesc. Zeci de persoane s-au vaccinat și noaptea, iar în prima noapte au fost prezenți peste 300 de timișoreni care s-au imunizat.

Timișoara. 6.700 de persoane vaccinate în trei zile

Medicul Dorel Săndesc a precizat că este extenuat, dar s-a meritat efortul.

„Suntem obosiți, dar fericiți. Impactul a fost extraordinar, asta contează foarte mult. (…) A fost o ofertă din suflet, ne bucurăm enorm că a existat un impact național. Dincolo de cei peste 6.700 de oameni vaccinați în aceste zile, impactul se transmite”, a spus doctorul, informează tion.ro.

Maratonul Vaccinării s-a desfășurat de vineri, de la ora 16.00, până luni, la ora 8.00 dimineața. Persoanele s-au putut vaccina fără a fi nevoie de programare. Peste trei săptămâni va avea loc, la Sala Olimpia, rapelul.

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare le transmit mulțumiri „medicilor, asistenților, studenților din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara care și-au unit forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România”.

Șeful DSP Timiș: A scurtat pandemia în Timiș cu două zile

Flavius Cioca, directorul DSP Timiș, a precizat că încrederea în vaccin a crescut considerabil, iar timișorenii au demonstrat că doresc ca pandemia să ajungă la un sfârșit.

„Cred că sunt două concluzii extrem de clare. Populația județului Timiș are încredere în corpul medical și răspunde apelului corpului medical. Și bineînțeles, corpul medical, atunci când se mobilizează, reușește să ajungă alături de comunitate. Foarte important mi se pare și numărul la care am ajuns: 6.722 de vaccinuri nu e o cifră mică, este o cifră mare.

Și, dacă stăm să ne comparăm cu media zilelor din Timiș, care e undeva la 4.000 de vaccinuri pe zi, vă aduceți aminte probabil că există o teorie vizavi de Al Doilea Război Mondial, cum că actul de la 23 august a contribuit la scurtarea războiului cu aproximativ 200 de zile. Îmi permit să spun că efortul corpului medical din județul Timiș a scurtat pandemia în Timiș cu două zile”, a declarat Flavius Cioca, directorul DSP Timiș.