Măsura dispusă de Judecătoria Timișoara este extrem de blândă. În cursul zilei de luni, 18 ianuarie, Viorel Panduru și secretara sa au fost bătuți măr chiar în birou.

Totul a pornit de la onorariul cerut de notar pentru autentificarea unui contract.

Revoltător este faptul că agresorul nu a acționat singur, ci cu mai multe persoane, față de care se fac cercetări.

Procurorii au menționat că au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile, fiind o faptă de agresiune evidentă, însă, judecătorii au decis o măsură mai blândă, arestul la domiciliu.

Timișoara. Ce a pățit notarul Viorel Panduru

Oficialii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au menționat că Viorel Panduru are nevoie de 12 zile de îngrijiri medicale.

În urma loviturilor a ajuns de urgență la spital, unde a suferit o intervenție chirurgicală.

” S-a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpat, acesta din urmă fiind obligat să nu părăsească imobilul de reşedinţă şi să nu comunice cu persoana vătămată şi martorii din cauză. În data de 18.01.2021, inculpatul a agresat-o fizic pe persoana vătămată, care are calitatea de notar public şi se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale.”, se menționează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Timișoara- Ce vor notarii după acest episod de agresiune

Este prima dată când în Timișoara un notar public este agresat chiar la el în cabinet.

Astfel, colegii de breaslă suțin că este de neacceptat ca legea să nu le vină mai mult în ajutor.

Ei consideră că ar trebui un proiect legislativ care să cuprindă pedepse mai aspre. Avocații, magistrații, polițiștii sunt incluși în infracțiunea de ultraj judiciar, dacă sunt agresați în timpul activității.

Prin urmare, propunerile pentru protecția legislativă a notarilor ar trebui îndreptate spre Ministerul Justiției.

Activitatea notarului Panduru este întreruptă momentan.