Timișoara. Migranul a încercat să coboare, cu ajutorul unui cearceaf, de la etajul 1.

Polițiștii au verificat de la sfârșitului anului 2020 peste 2.500 de persoane pe zi pe raza municipiului Timișoara.

„În cursul anului 2020, în cadrul exercitării sarcinilor și îndatoririlor de serviciu, în actualul context de instituire și prelungire a stării de urgență și alertă și luând act de evoluția situației epidemiologice pe raza Municipiului Timișoara.

Polițiștii locali au verificat în medie până la 2.500 de persoane/zi pentru care s-a dispus măsura izolării/ carantinării, respectiv s-au stabilit unele măsuri cu aplicabilitate directă în vederea prevenirii și limitării efectelor pandemiei, cu precizarea că cca. 60-65% dintre persoanele verificate în acest sens sunt confirmate pozitiv cu virusul SARS CoV-2”, se arată în raportul Direcției Poliției Locale Timișoara pe anul 2020.

Timișoara. Evadare pe un cearceaf de la etajul I

Oamenii legii au activat împreună cu echipaje din structurile MAI în cadrul filtrelor din trafic. Anul trecut, polițiștii locali au acordat peste 2.000 de amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

„În perioada stării de urgență și ulterior a stării de alertă, efectivele Direcției Poliției Locale Timișoara, aflate în coordonarea operațională a Poliției Municipiului Timișoara, sunt angrenate în proporție de 85% în activități care au drept scop combaterea răspândirii coronavirusului.

Peste 500 de persoane au fost puse în carantină

Respectiv activități de verificare persoane izolate la domiciliu și carantinate, asigurare pază-acces la unități spitalicești suport COVID și centre de carantină migrați, acțiuni pentru verificarea respectării legislației referitoare la purtarea măștii de protecție”, se mai arată în raport.

Migrantul care a încercat să evadeze de la căminul Liceului CFR din Timișoara pe un cearceaf. Cetățeanul străin era sirian și a fost prins de un echipaj de poliție întimp ce cobora pe un cearceaf de la etajul 1.

Până la finalul lui decembrie, aproximativ 500 de sirieni, afgani, indieni, pakistanezi sau palestinieni trecuseră deja prin procesul de carantină.