Timișoara a devenit un hub al migranților în ultimii ani, iar polițiștii se confruntă, de la o zi la alta, cu tot mai multe probleme datorită cetățenilor străini. Dacă în 2019 numărul lor a fost de 11 persoane, în primele patru luni ale anului 2021 au fost identificați 200.

Conform Poliției Locale, în anul 2019 polițiștii locali au ridicat 11 persoane din Piața Victoriei, Parcul Botanic și de pe strada Alba Iulia. Cetățenii străini erau din Somalia, Siria, Afganistan și Bangladesh.

Anul următor, polițiștii locali au reușit să depisteze pe străzile Timișoarei 98 de migranți. Majoritatea erau din Afganistan, Algeria, Siria, Palestina, Bangladesh, Pakistan și Libia. Mai bine de douăzeci dintre ei intraseră ilegal în țară și au fost predați polițiștilor de frontieră.

Timișoara, un hub al migranților

În primele patru luni din 2021, numărul migranților descoperiți s-a dublat. Polițiștii au depistat peste 200 de migranți pe domeniul public, iar 44 dintre ei nu erau luați în evidență de niciun centru pentru refugiați. Aprope 100 dintre ei au fost descoperiți în grupuri mari, într-o clădire și pe un teren de sport.

„Cei în cauză provin din țări precum Afganistan, Pakistan, Siria. Ei dețineau documente emise de centrele din țară. Au fost îndrumați către acestea”, au transmis reprezentanții Direcției Poliției Locale Timișoara, informează tion.ro.

Oamenii legii nu prea au ce să le facă migranților deoarece majoritatea au documente de ședere în România și sunt cazați în diverse centre din țară. Ei încearcă să plece spre Occident, iar singurul lucru pe care polițiștii îl pot face e să-i trimită în orașele în care sunt cazați.

Crimă în zona Gării de Nord

După crima în zona Gării de Nord, oamenii legii au mai găsit două grupuri de afgani. În cursul zilei de marți au fost ridicați peste 35 de migranți și duși la IPJ pentru audieri.

În doar două zile, localii au ridicat 64 de migranți din zona Gării de Nord Timișoara.