Întrebați de către autorități de unde sunt și cu ce scop doresc să treacă frontiera, părinții au spus că sunt din Tracia și se îndreaptă spre țara de origine, în care s-au născut.

Urmare a decesului bebelușului de doar câteva luni a părinților anterior menționați, polițiștii din Timiș au demarat o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a evenimentelor care au condus la decesul micuțului aflat la Spitalul Țurcanu din Timișoara.

Conform declarațiilor oferite de către cadrele medicale, pentru aducerea bebelușului la spital, s-a utilizat un elicopter care l-a preluat pe micuț, de la Făget. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de medici, acesta nu a mai putut fi salvat, intrând ulterior în stop cardiorespirator,

Imediat după regretatul deces, tatăl copilului devenit recalcitrant, a prezentat în vederea legitimării la solicitarea autorităților, o serie de hârtii fără absolut nicio valoare legală, care de altfel, nu puteau să înlocuiască documentele de identitate valide.

Drept urmare, acesta a fost preluat pentru a fi dus la o Secție de Poliție din Timișoara în vederea identificării. Nervos, bărbatul nu s-a putut abține și a început un live pe rețeaua de socializare Facebook, chiar din interiorul mașinii în care a fost reținut.

Actualmente, autoritățile așteaptă rezultatul autopsiei, însă conform anchetatorilor nu este exclus ca micuțul să fi fost bolnav de mai multe zile iar părinții să nu fi dorit intervenția cadrelor medicale pentru a oferi ajutor.

Potrivit polițiștilor, familia în cauză a încercat să intre în țară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-autostradă, cu un autoturism cu nume de de înmatriculare „TRACIA”.

Neputând să comunice cu familia care se baricadase în mașină, maghiarii au solicitat ajutorul polițiștilor de frontieră români, care nu au întârziat să intervină. Astfel, aceștia au deschis ușa autovehiculului și l-au imobilizat pe bărbatul în vârstă de 35 de ani.

Familia venea din Danemarca și locuia în comuna Fârdea.