Ministerul Culturii dorește un Muzeu al Revoluției la Timișoara

Ministerul Culturii este dispus să dea peste 1,2 milioane de euro pentru serviciile de proiectare a viitorului Muzeu al Revoluției Naționale din Timișoara. Acesta se va amenaja în locul Garnizoanei din Piața Libertății.

Ministerul Culturii a scos la licitație deschisă contractul de realizare a proiectului și asistența tehnică pe parcursul lucrărilor la amenajarea viitorului Muzeu al Revoluției Naționale. Despre acest obiectiv se vorbește de foarte mulți ani, însă acesta este primul pas concret spre realizarea lui, anunță tion.ro .

„Obiectul contractul îl reprezintă achiziția de servicii de elaborare documentație de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor la obiectivul de investiție „Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989”. Cele 2 componente ale contractului sunt:

a) Proiectare, cu următoarele faze:

– Elaborare studiu de fezabilitate (SF), inclusiv elaborarea tuturor documentațiilor pentru Planul Urbanistic Zonal și PUZ propriu-zis, precum și obținerea tuturor avizelor și aprobărilor pentru acesta. În cadrul SF se vor elabora: Studii pentru definirea experienței muzeale (proiectare și specificații tehnice), concepția muzeală și conținutul științific, expertiza tehnică pentru structură și instalații, studiul geotehnic și ridicarea topografică, auditul energetic, studiul istoric

– arhitectural-urbanistic, relevee pentru toate specialitățile, elaborare S.F., inclusiv întocmirea Devizului General);

– Elaborare P.A.C. (Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire), P.O.E. (Proiect de Organizare a Execuţiei Lucrărilor) și documentaţii pentru obţinerea tuturor avizelor necesare;

– Elaborare P.T.E. (Proiect Tehnic de Execuție), inclusiv D.E. (Detalii de Executie) pentru toate specialităţile: structură, arhitectură, instalaţii, inclusiv Plan SSM;

– Elaborare proiect post-execuție, respectiv documentație de tip „as built”;

– Certificat de performanta energetica a cladirii.

b) Asistență tehnică din partea proiectantului”, se arată în documentația publicată de minister pe SEAP, conform sursei citate.

Noua nstituție ar putea fi deschisă în aul 2024

Muzeul Revoluției Naționale va fi realizat în urma unei investiții cu valoarea estimată a contractului de 1.246.003 euro, fără TVA, adică aproximativ 6 milioane de lei.

Ofertele pentru licitație pot fi depuse până în 1 martie 2021, iar durata contractului este propusă a fi de 30 de luni din momentul semnării acestuia.

Muzeul Național al Revoluției ar putea fi amenajat și deschis în anul 2024 și ar putea deveni un reper al conștiinței naționale și al luptei pentru libertate, democrație și autodeterminare.