Scandalul din Timișoara pleacă de la organizarea centrelor de vaccinare anti-Covid.

Dominic Fritz este acuzat de incompetență, pentru că Timișoara stă cel mai prost la organizarea acestora.

„ Stimați concitadini, haideți să ne întrebăm: cum vine asta că EXISTĂ doze pt timișoreni la Lugoj, Deta, Jimbolia, Făget, etc -deci: în tot județul nostru, nu vorbim de alte meleaguri, ci numai de județul Timiș!-, dar nu există în Timișoara?!

Cum se explică faptul că niciunde în țară nu mai există o asemenea situație?!

Presupunând că explicația Primarului ar fi cu suport în realitate, se pune întrebarea: ce-a făcut el, ca Primar, cu Ministru al Sănătății coleg de partid, pt corectarea împărțirii dozelor, încât să nu-i pună pe timișoreni pe drumuri, în plină iarnă, trimițându-i să se vaccineze la Lugoj, Deta, Făget, Jimbolia etc, ci să fie transferate dozele în exces de la Lugoj, Deta, Făget, Jimbolia etc, la Timișoara (desigur, în condițiile speciale cerute!)?” , este mesajul public al fostului primar, Nicolae Robu.

Timișoara. Cum explică Dominic Fritz lipsa centrelor de vaccinare

Pe edilul Timișoarei, Dominic Fritz l-a pris cea de-a doua etapă a vaccinării, infectat cu virusul Covid-19.

În municipiu au devenit operaționale două centre, din cauza dozelor necesare, a explicat Fritz.

După alocarea noilor doze, vor fi amenajate altele, a precizat Fritz.

Între primari, ministrul Sănătății și premierul Cîțu au existat tensiuni din cauza cheltuielilor pentru centrele de vaccinare.

Problema a fost tranșată, marți, 19 ianuarie, la întâlnirea dintre primar și premier.

Cel din urmă a promis că toate cheltuielile privind centrele de vaccinare vor fi suportate din bugetul național, nu local.

Este evident că unii au preferat să politizeze la maximum subiectul, liderii partidelor acuzându-se între ei de incompetență, nepăsare.

Datele oficiale arată că sunt mai multe programări decât dozele necesare. În Hunedoara, Arad, spre exemplu, programările se vor relua din luna martie, deoarece locurile disponibile sunt ocupate deja.