Timișoara. După ce a primit acordul mamei de a-și face un cont pe Instagram pentru a ține legătura cu colegii ei, o fată de 10 ani a început să primească mesaje de la un tânăr ce-i cerea poze cu ea dezbrăcată.

Băiatul avea 19 ani și lucra ca barman la un club din oraș, dar în discuțiile purtate cu fata, el a precizat că are 17 ani. După ce i-a cerut poze cu ea dezbrăcată, fata a înștiințat-o pe mama ei, care a continuat conversația cu tânărul, pretinzând că este fata ei. În momentul în care băiatul i-a cerut fetei să se întâlnească, mama a luat legătura cu poliția pentru a-l prinde.

Timișoara. Tânărul i-a cerut minorei poze indecente

Pe toată perioada discuției, tânărul nu și-a dat seama că vorbește cu mama fetei. El a propus să se întâlnească într-o piață din Timișoara, după care să-și vadă de drum spre apartamentul tânărului pentru a întreține relații sexuale. Copila a acceptat să participe la ,,scena” pusă în practică de către polițiști. Tânărul a sunat-o pe fată cu apel video pentru a se asigura că este singură.

La întâlnire și-a făcut apariția un prieten al tânărului, dar niciunul dintre ei nu s-a apropiat de fata care îl aștepta pe bancă. El a ghidat-o prin telefon și a solicitat să îl urmeze. Fata de doar 10 ani i-a urmat pe amândoi până când au ajuns în apropierea apartamentului unde tânărul avea de gând să o agreseze sexual.

În momentul în care urma să intre în apartament, polițiștii au intervenit și l-au arestat pe tânăr. Conform declarațiilor, el a susținut că fetița are 12 ani și a abordat-o deoarece i-a plăcut poza ei de profil.

Încă de la începutul discuțiilor, el i-a cerut poze indecente și a întrebat-o dacă mai este virgină. De asemenea, tânărul i-a trimis poze cu un organ sexual în erecție, fotografie luată de pe internet.

Tânărul s-a ales doar cu o amendă

Conform Libertatea.ro, tânărul a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 10.000 de lei. Procurorii au precizat că scopul pedepsei poate fi atins și fără închisoare deoarece a recunoscut și colaborat cu anchetatorii.

Familia victimei a contestat decizia instanței, însă Curtea de Apel Timișoara a menținut hotărârea.