Polițiștii de la Crimă Organizată au descins în locuințele mai multor persoane suspecte de proxenetism. În urma descidenderilor, 12 persoane au fost duse la audieri. Printre persoane se numără și doi martori. Trei dintre persoanele trimise la audieri au fost arestate preventiv.

Marți, 9 martie, polițiștii au descins în patru locații din Timișoara cu scopul  de destructurare a unei rețele de proxeneți care ar fi exploatat sexual mai multe tinere.

Suspecții, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, au fost duși în fața anchetatorilor și urmează să fie cercetați. Din primele informații, bărbații ar fi exploatat stradal mai multe femei.

Ei le amenințau pe femei cu bătaie dacă nu prestau servicii sexuale pentru a câștiga diverse sume de bani.

Rețea de proxeneți destructurată de către polițiști

Reprezentanții IPJ Timiș au precizat că ocuparea principală a bărbaților era racolarea de tinere ce provin din familii dezorganizate.

„Cei în cauză ar fi avut ca principală preocupare racolarea unor tinere, ce provin din familii dezorganizate sau cu probleme comportamentale din mediul rural.  Ei  le-ar fi transportat pe teritoriul României, în vederea exploatării sexuale a acestora, prin ameninţare, violenţă, abuz de autoritate sau profitând de imposibilitate acestora de a se apără sau de a-şi exprima liber voinţa”, se arată în comunicatul transmis de către IPJ Timiș.

Trei dintre bărbați au fost arestați preventiv

În urma perchezițiilor ce au avut loc, doisprezece persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT din Timișoara. Doi bărbați din grupare au fost reținuți pentru 24 ore.

Judecătorii au decis arestarea preventină pentru 30 de zile a celor doi bărbați. De asemenea, un al treilea, aflat deja în închisoare pentru o condamnare din trecut, a fost și el prezentat în fața instanței. Magistrații au decis arestarea preventivă a celor trei.

Bărbații acționau în zonele sărăcăcioase ale Timișoarei și racolau fete tinere din familii dezorganizate.