O petrecere privată, la un restaurant din Giroc, județul Timiș , a fost întreruptă de către polițiștii timișoreni.

Organizatorul petrecerii s-a ales cu dosar penal pentru încălcarea regulilor impuse și zădărnicia combaterii pandemiei de coronavirus. Polițiștii au fost anunțati în jurul orei 23, joi, că la un restaurant din Giroc are loc o petrecere privată.

Polițiștii au descoperit cinci persoane în restaurant ce nu purtau mască de protecție, informează tion.ro.

Invitați ,,surpriză” la un restaurant din Giroc

Cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș au declarat că toți participanții au fost sancționați contravențional.

„Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru organizarea de evenimente în spații închise și cu suma de 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii sanitare conform Legii 55/2020.

Cei 4 participanți au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

De asemenea, organizatorul evenimentului s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Timișoara. Rata de incidență a depășit 7,5 la mia de locuitori

Chiar dacă a ieșit din carantină, Timișoara și alte localități din județ au o rată de incidență ce depășește 7,5 la mia de locuitori. Magazinele se vor închide la ora 18 pe tot parcursul săptămânii. Carantina de noapte intervine de la ora 20.

Prefectul de Timiș a explicat că rata se calculează la 14 zile și că ar fi nevoie de o nouă hotărâre CJSU.

„Sâmbătă, în data de 27.03.2021, s-a constatat prin hotărâre a CJSU Timiș faptul că municipiul Timișoara avea o rată de incidență de peste 7,5/1000 de locuitori, astfel că de duminică 28.03.2021 se aplică restricțiile prevăzute pentru localitățile cu o incidență de peste 7,5/1000 de locuitori, adică:

– program operatori economici între 05:00 – 18:00 în toate zilele săptămânii

– deplasare fără declarație/adeverință între 05:00 – 20:00”, a explicat prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth.

Joi, 1 aprilie, polițiștii timișoreni au întrerupt o petrecere dintr-un restaurant din Giroc. Oamenii legii a dat amenzi tuturor celor prezenți.