Conform Agerpress, pompierii de la ISU Timiș au intervenit în stingerea a trei incendii care au avut loc la imobile din județ, dar și la un autoturism.

Prima intervenție a pompierilor a fost la Moșnița Nouă, unde incendiul s-a produs la un garaj. Pompierii au reușit să stingă incendiul, dar elementele combustibile din garaj au ars în totalitate. Doi adulți și un minor au părăsit locuința până la apariția pompierilor la fața locului.

Din primele cercetări, cauza incendiului a fost suprasolicitarea instalației electrice, potrivit ISU Timiș.

Al doilea incendiu s-a produs în Stamora Germană. Pompierii au intervenit în stingerea focului ce s-a produs la acoperișul unui garaj. Intervenția rapidă a pompierilor a dus la salvarea locuinței și limitarea incendiului ce a cuprins o suprafață de aproximativ 20 mp din garaj și 1 mp din acoperișul locuinței.

Scurtcircuitul, cauza incendiilor în marea majoritate a cazurilor

Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs datorită unui scurtcircuit, mai exact unui cablu electric defect.

Al treilea incendiu ce s-a produs și a fost nevoie de intervenția pompierilor a fost în Sânnicolau Mare. Pompierii au intervenit în stingerea unui incendiu ce s-a produs la un autoturism. Din nefericire, incendiul ce a cuprins autoturismul l-a distrus în totalitate. Incendiul s-a produs în localitatea Lenauheim.

La locul intervențiilor și-au făcut apariția 32 de pompieri și 11 voluntari. Totodată, la stingerea incendiilor au fost mobilizate opt autospeciale de stingere, o autoscară de lucru la înălţime şi două echipaje SMURD.

Autoritățile vin cu recomandări

Conform IGSU, în 2019 s-au înregistrat, la nivel național, peste 41 de mii de incendii. 17 % dintre totalul incendiilor s-a produs la locuințe. Numărul incendiilor a crescut cu 44 % față de anul 2018.

Reprezentanții IGSU recomandă să nu fie utilizate instalații eletrice defecte, montate direct pe materiale combustibile.

De asemenea, se vor evita mijloacele eletrice de incălzire locală improvizate. Este interzisă aprinderea focului în sobe prin turnare ori stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile.