Este uimit că s-a infectat, deși a respectat toate măsurile de siguranță.

În ceea ce privește Primăria Timișoara, Fritz spune că nu a fost contact direct al niciunui angajat.

Atribuțiile au fost delegate viceprimarului Ruben Lațcău.

Primarul Dominic Fritz, confirmat cu Covid-14 zile de izolare

De asemenea, edilul va sta 14 zile zile în izolare, iar deplasările la București, în interesul Timișoarei, au fost amânate.

Dominic Fritz detaliază pe contul personal de Facebook toate simptomele.

Totodată, lansează și un apel către cetățeni, să fie precauti și să poarte mască.

Aseară am simțit dureri musculare și o stare subfebrilă așa că am făcut un test azi dimineața la prima oră. Rezultatul a venit și mă obligă la izolare totală timp de 14 zile. Nu am fost contact direct pentru niciunul dintre angajații Primăriei Timișoara pentru că am purtat tot timpul mască.

Primăria Timișoara va rămâne pe mâini bune, ale viceprimarului Ruben Lațcău care va îndeplini atribuțiile de primar ce îi sunt delegate conform Hotărârii Consiliului Local. Ruben va deveni tată chiar în zilele următoare și îi îmi pare rău că îi răpesc primele zile cu fiul lui. Imediat ce instanța va valida și supleantul din Consiliul Local, Ruben Lațcău va convoca Consiliul Local în formulă completă și să votăm pe al doilea viceprimar, Cosmin Tabără.

Călătoria la București o voi face la sfârșitul acestei luni când, împreună cu președintele Consiliului Județean, Alin Nica, vom discuta la Guvern despre proiectele comune și ale orașului,”mentionează edilul Timișoarei.

Câte cazuri de Covid s-au înregistrat până la 13 ianuarie

Primarul Timișoarei a fost confirmat cu Covid-19, exact când începe a doua etapă a campaniei de vaccinare.

În aceasta, sunt incluși și primarii, drept personal cu risc de infectare.

Până astăzi, 13 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 681.392 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) iar 610.122 de pacienți au fost declarați vindecați.