Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a demis directorul Serviciului Public Creșe

Analiza primăriei privind managementului celor 13 creșe din subordinea Primăriei Timișoara, demarată și ca urmare a nemulțumirii părinților față de calitatea serviciilor, a condus la demiterea doamnei Gabriela Crăciun din funcția de director al Serviciului Public Creșe. Locul vacant, până la organizarea unui concurs de angajare în funcție, este ocupat, ca interimar, de doamna Adriana Nemeș.

„Am luat această decizie după o analiză amănunțită a stării tuturor creșelor din subordinea noastră. Am analizat cu atenție activitatea Serviciului, modul în care se iau deciziile, de ce nu s-au făcut demersuri pentru găsirea unor spații adecvate sau pentru menținerea tuturor creșelor deschise în această toamnă și am hotărât să facem schimbările necesare. Obiectivul nostru este profesionalizarea Serviciului, pentru a oferi toată îngrijirea de care au nevoie copiii. Intenția este să atragem de acum încolo cei mai buni manageri educaționali la conducerea creșelor, grădinițelor și școlilor din oraș, prin concursuri deschise, 100% depolitizate. Primul pas este această schimbare și urmează să organizăm un concurs public în cel mai scurt timp”, a explicat Dominic Fritz.

Dominic Fritz dorește un oraș modern și prosper

Personalitatea și viziunea noului primar al Timișoarei, Dominic Fritz, sunt reflectate într-un mod energic în acest început de an. Dominic Fritz a promis ceva și nu dorete să piardă timp. Își dorește transparență și fidelitate petru cetățean și transformarea Timișoarei într-un oraș modern, într-un smart city, mai ales că urbea va deveni în anii următori ”capitală culturală europeană”. Toate aceste deziderate nu sunt însă atât de ușor de realizat, deoarece edilul se confruntă cu o situație financiară a primăriei orașului nu tocmai de invidiat, rezultat al unei administrări anterioare deficitară. Probabil tocmai din aceste motive complexe actuala măsură vine din domeniul educației. Fără o educație temeinică și eficientă societățile degenerează.

Noul director interimar al creșelor timișorene, Adriana Nemeș, a ocupat până acum funcția de coordonatoare a trei dintre cele 13 creșe din Timișoara.