La Timișoara, se protestează în Piața Victoriei împotriva carantinării orașului.

Zeci de oameni au ieșit în stradă și au ars măștile de protecție.

Azi în Timișoara, mâine-n toată țara”, „Libertate” și „Fără carantină”.

Unii dintre ei au pornit spre Primărie, supărați că Fritz a luat o astfel de decizie.

„ Azi în Timișoara, mâine-n toată țara”, „Libertate” și „Fără carantină”au fost mesajele afișate de protestari.

Timișoara. Protest violent împotriva carantinării orașului

În fapt, Dominic Fritz a fost cel care a luat în calcul această măsură de cțteva zile, îngriorat de numărul mare de cazuri de Covid. Secțiile ATI aproape că nu mai fac față.

În județul Timiș, rata de infectare a ajuns la 5,6 mia de locuitori. În Timișoara, însă, depășeste 7 la mia de louitori.

Într-o postare pe Facebook, Fritz explică de ce s-a ajuns la carantinarea orașului.

Cu o inimă grea, am tras astăzi frâna de urgență.

După ce am văzut cifrele, proiecțiile, rapoartele am votat pentru măsuri mai restrictive, adică pentru carantinarea zonei metropolitane, inclusiv Timișoara, începând cu noaptea de duminică spre luni. Am fost 30 din cei 38 prezenți în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru această decizie. Nu sunt genul de politician care se ascunde în spatele unor comisii și comitete. Sunt acel gen care-și asumă hotărârile și urmările lor; cu orice risc politic.

Timișoara este municipiul cu cea mai mare rată de infectare în România. Fără măsuri mai restrictive mor oameni: doar azi noapte au mai murit 6. Și vor suferi și mai mulți. Medicii spun că noua tulpină se răspândește foarte repede și simptomele sunt mai severe, că spitalele sunt pline, că sunt din ce în ce mai mulți bolnavi care au nevoie de oxigen de înaltă concentrație. Situația e cea mai gravă de când a început pandemia. Dacă nu intervenim acum vom avea, din nou, un Paște departe de unii de alții”, explică Fritz.

Carantinarea orașului înseamnă suspendarea cursurilor în format fizic, închiderea barurilor, restaurantelor și a tot ce înseamnă localuri publice, existența declarației pe propria răspundere pentru deplasări.

Decizia se aplică de la miezul nopții și este valabilă 14 zile.

În țară, au mai fost proteste la Sibiu, Bihor și București împotriva vaccinării și a măștii de protecție.

sursă foto: pentrutimisoara.ro