Ședința consiliului local în care ar fi trebuit să fie ales cel de-al doilea viceprimar al Timișoarei, a fost anulată din cauza faptului că reprezentanții primăriei și-au adus aminte că mai trebuie validat un mandat de consilier local, motiv pentru care alegerea vp-ului era imposibilă.

În urmă cu o săptămână, primarul Timișoarei convoca o ședință extraordinară a consiliului local, care era programată pentru data de 5 ianuarie începând cu ora 17, pe ordinea de zi fiind doar un singur punct și anume, alegerea viceprimarului.

Potrivit lui Cristian Moș, în momentul de față nu mai trebuie validat decât un mandat de consilier local, după plecarea unei persoane alese în Parlamentul României.

„Problema la CL Timișoara este că o persoană de la PSD a mers în Senat și nu este validat tot consiliul local. Există o ordonanță prin care domnul Orban, imediat după alegeri, a zis că trebuie validați toți consilierii locali sau județeni, pentru votarea viceprimarului sau a vicepreședintelui”, a explicat Cristian Moș de la USR PLUS.

Ședință amânată pe ultima sută de metri

Conducerea primăriei a decis amânarea ședinței cu doar trei ore înainte de desfășurarea acesteia.

Potrivit OUG 190, „alegerea vicepreședinților de consilii județene, a viceprimarilor, inclusiv cei ai sectoarelor municipiului București, se va face după validarea tuturor mandatelor și depunerea jurământului, în condițiile legii, de către toți consilierii județeni/locali”.

„Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, împreună cu liderii grupurilor politice din Consiliul Local Timișoara au decis amânarea ședinței de azi (marți – n.r.) pentru alegerea celui de-al doilea viceprimar al Timișoarei.

Hotărârea a fost luată pentru ca votul să fie dat de toți consilierii locali aleși, în condițiile în care mandatul consilierului PSD Ioan Ștefan Szatmari nu a fost încă validat, acesta înlocuindu-l pe Sebastian Răducanu, ales senator”, au transmis reprezentanții primăriei.

În luna noiembrie a anului trecut, primul viceprimar al Timișoarei, Ruben Lațcău, de la USR PLUS, a fost ales, având în favoarea lui toate voturile exprimate.