Din cei 14 parlamentari care reprezintă județul Timiș doar doi s-au prezentat la audierea ministrului de Interne, Lucian Bode, pe tema migranților.

„Vreau să vă spun că, în ciuda avalanşei de reacții ale parlamentarilor din Timiş, astăzi a venit doar unul dintre ei la dezbatere: domnul deputat Nicu Fălcoi. A fost mai clar ca oricând că declarativ toți sunt preocupați de problemele orașului, însă faptic majoritatea o fac doar de fațadă, mimează implicarea și interesul ca să dea bine în social media sau în presă. Am vrut doar să vă împărtăşesc gustul amar pe care mi l-a lăsat episodul. Repet încă o dată: a fost vorba de o discuție cu Ministrul de Interne, sub egida Parlamentului, nu de o acțiune populistă de imagine. Iar lor nu le-a păsat”, a spus deputatul PSD Alfred Simonis, citat de tion.ro

Timișoara. Parlamentarii nu dau doi bani pe siguranța oamenilor

Criminalul de la Gara de Nord, cel care a atacat doi migranți la sfârșitul lunii aprilie ac, este dat în urmărire internațională. Tribunalul a emis mandat de arestare preventivă în lipsă, dar el este de negăsit.

S-a propus schimbarea legislației

Jurnaliștii de la evz.ro au aflat cum se încearcă schimbarea legislației pentru a se pune capăt problemei migranților. Oficialii de la Interne vor să facă o comisie pentru schimbarea Legii imigrației.

”(…)Se constituie Comisia pentru Managementul Imigrației (CMI), organism consulativ.  Fără personalitate juridică, care funționează pe lângă Ministerul Afacerilor Interne(…)în scopul coorodonării implementării documentelor strategice periodice din domeniul imigrației în cadrul unui organism de cooperare interinstituțională”, se menționează în actul cu propunerile MAI

Acesta nu este prima ciocnire violentă între migranți. Răfuielile migranților sunt zilnice. Județele Timiș și Arad sunt cele mai afectate, mai ales din cauza poziționării geografice. .

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, că a fost amenajat un centru temporar special pentru migranţii care vin dinspre Serbia. DIn luna noiembrie 2020 au fost adăpostite peste 2.500 de persoane, relatează Agerpres.