Astfel, edilul Dominic Fritz a făcut un apel la cetățeni, la patronii restaurantelor, ai cafenelelor și ai sălilor de fitness să respecte măsurile de prevenire infecției cu virusul Covid 19.

„Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale şi sunt câteva comune periurbane care sunt, şi ele, propuse pentru carantinare. Eu cred că aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efectele pe care ni le dorim. Nu cred că o carantinare a Timişoarei este o soluţie fezabilă.  Decât dacă am carantina tot judeţul Timiş, cu controale dure. Cred că încă avem o cale să evităm carantinarea, cu toate consecinţele aferente. Fac un apel la timişoreni să înţeleagă această situaţie. Eu înţeleg şi că din rândul operatorilor economici au ajuns la capătul puterilor. Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţa să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, vă rog să respectaţi limitele impuse în pandemie”, a precizat Friz, în cadrul unei întâlniri cu media, citat de Agerpres.

Potrivit ultimelor date oferite de DSP Timiș, municipiul Timișoara are cea mai ridicată rată de infectare din țară. Miercuri, 3 martie, a ajuns la 7.25 mia de locuitori, de la 6, 99 cât se înregistra cu doar o zi în urmă.

Județul Timiș se menține, de asemenea, pe primul loc în țară, la numărul mare de cazuri cu Covid. Rata de infectare a ajuns la 5,24 mia de locuitori.

Timișoara. Risc major de carantină. Bilanțul autorităților este sumbru

Până miercuri 3 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 812.318 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În numai 24 de ore, s-au înregistrat 7 decese și 1032 de persoane se înregistrează la ATI.

În jdețul Timiș, școlile se desfășoară în scenariul roșu din  cauza infecției cu Covid. Persoanele care se vaccinează anti-Covid, la nivel național, sunt  în medie, 40 000  pe zi.