Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, a transmis o replică, marți seară, pe Facebook, prin care afirmă că ,, după trei luni de mandat, Fritz dovedeşte că nu înţelege nimic din ceea ce înseamnă să fii primar”.

,,Să se plângă poate oricine”

În postarea de pe Facebook, Nicolae Robu a explicat ce înseamnă cu adevărat să fii primar.

Vă spun doar ce nu înseamnă să fii primar: Nu înseamnă să te plângi toată ziua, că nu pentru asta ai fost ales. Să se plângă, poate oricine. Cine credeţi dumneavoastră că vă crede că în urma primarului Robu a rămas dezastru.

Timișoara fără datorii în mandatul lui Nicolae Robu

,,Când primarul Robu a făcut atâtea, în opoziţie politică fiind şi la nivel de judeţ şi la nivel naţional. În plus, când el a lăsat lucrurile convins că el va fi primar şi în continuare? ‘Şi-a lăsat omul de gestionat un dezastru?’, se întreabă oricine. Credeţi că m-ar fi văzut timişorenii vreo clipă în ipostazele penibile de plângăcios disperat (sau cum zice Google Translate: verzweifelte Schreie) în care apăreţi dumneavoastră nonstop de aproape trei luni?”

Nicolae Robu a continut postarea afirmând că el nu s-a plâns niciodată asemenea noului edil. Pe lângă asta, în mandatul lui,  Timișoara a avut cea mai bună situație financiară din ultimii ani.

„Dar, oricât nu m-aţi fi vrut pe mine, din motivele de mai sus sau din altele -dreptul dumneavoastră la opțiune- sunt convins că nu ce se dovedește că aveți v-ați dorit”, a concluzionat fostul edil al Timișoarei, Nicolae Robu.

Dominic Fritz a anunțat că Primăria Timișoara are datorii de 120 milioane de lei pentru anul 2020.

Avem plăţi restante în sumă totală de 120 de milioane de lei din anul 2020. Trebuie să-i achităm cu banii din acest an calendaristic, ceea ce e o problemă și bulgărele de plăți tot crește”, a mai spus Dominic Fritz.

De la preluarea mandatului, Dominic Fritz a mai fost acuzat de către fostul edil al Timișoarei că a mințit  în problematica taxelor și impozitelor locale.

Pe 27 septembrie, candidatul USR-PLUS  Dominic Fritz, a câștigat alegerile locale. El s-a impus  cu peste 49.000 de voturi, dublu față de contracandidatul său, Nicolae Robu.