La Spitalul Militar din Timișoara, pe Stadionul CFR, s-a deschis un nou flux de vaccinare AstraZeneca. În același timp există trei fluxuri de vaccinare cu Pfizer și Moderna.

Peste 11.000 de locuri sunt libere în județul Timiș deoarece multe persoane au renunțat să se mai vaccineze cu serul produs de AstraZeneca.

La noul centru de vaccinare se pot imuniza 20 de persoane pe zi, în zilele lucrătoare. În celelalte fluxuri Pfizer și Moderna se pot vaccina, zilnic, în jur de 60 de persoane.

Timișoara. Un nou flux de vaccinare cu serul produs de AstraZeneca

„În sprijinul efortului național privind combaterea COVID-19, în centrul de vaccinare organizat de către Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara se efectuează și vaccinarea populației civile după cum urmează:

  • Începând cu 06.04.2021 funcționează 3 (trei) fluxuri de vaccinare cu produsul Pfizer/Moderna, în regim de 60 persoane/zi/flux, de luni până vineri;
  • Începând cu 06.04.2021 funcționează 1 (unu) flux de vaccinare cu produsul AstraZeneca, în regim de 20 persoane/zi, de luni până vineri”, au transmis reprezentanții de la Spitalul Clinic Militar de Urgență.

Persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să-și facă programare prin intermediul platformei online de vaccinare. Problemele pe care AstraZeneca le-a întâmpinat în ultimele săptămâni a dus la o scădere drastică a numărul celor care erau deja programați să se vaccineze.

Până în prezent, în județul Timiș s-au făcut 157.631 de vaccinuri, dintre care 42.429 de doze reprezintă rapelul, conform ultimei raportări (din 9 aprilie) privind situația vaccinării în județ a DSP Timiș.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

De asemenea, țara noastră a depășit pragul de un milion de persoane infectate cu noul coronavirus. Totodată, începând din 15 aprilie, românii vor putea opta să se vaccineze cu serul produs de compania americană Johnson&Johnson.