Sindicatul EUROPOL nu se lasă și insistă să fie sancționat disciplinar și contravențional.

Pe de altă parte, în mediul on-line a început să circule și o scrisoare de susținere a politistului timișorean.

Totul a pornit, după ce în spațiul public au apărut mesajele din grupul intern al secției 4 Timișoara.

Șeful Popa Ilie a fost acuzat de limbaj suburban, de amenințare și hărțuire.

Primii care au reacționat au fost sindicaliștii de la EUROPOL care au spus că acest comportament este de netolerat pentru un politist.

  Timișoara. Ce mesaje transmitea comisarul Ilie Popa: „Te încing cu bătaia!”

„ Efectiv am rămas consternați când am intrat în posesia acestor capturi. Ne întrebăm cu groază, cum li se adresează în particular, dacă pe grup are un tupeu de golan” , au menționat reprezentanții EUROPOL.

Comisarul Popa Ilie a trimis unui subaltern mesaje de genul: „ te bat de vorbești singur pe stradă! Ca agent te scot la pensie numaidecât! Te încing cu bătaia când ajung la secție!, sunt doar câteva dintre mesajele care au ajuns și pe masa Ministerului Afacerilor Interne.

După scandalul public, acesta și-a dat demisia din funcția de conducere a Secției 4.

Au apărut câteva mesaje de susținere, în care se precizează că era un șef-model, dar ancheta internă a conducerii IPJ Timișoara va stabili, dacă este vinovat.

Până atunci, sindicaliștii EUROPOL cer sancționarea comisarului de poliție.

Această decizie personală de a renunța la funcție nu elimină obligația cercetării pe care Corpul de Control al Ministrului trebuie să o efectueze ca urmare a sesizărilor pe care Sindicatul EUROPOL le-a transmis, pentru ca individul să răspundă disciplinar și contravențional pentru faptele sale” .

Faptele reprezintă și contravenție și trebuie sancționate cu amendă între 10.000 lei și 15.000”, precizează sindicaliștii.

Rezultatele anchetei interne trebuie să fie publice, deoarece comisarul de poliție Popa Ilie desfășura o activitate în interesul public.

De regulă, structurile de ordine publică sunt reticente în a prezenta sancțiunile aplicate angajaților.