Timișoara. Primăria are de gând să investească 600 de milioane de lei într-un nou stadion de fotbal ce ar trebui să fie gata în următorii patru ani.

Consiliul Județean va vota indicatorii tehnico-economici privind noul stadion al Timișoarei ce va avea peste 30.000 de locuri.

Conform Consiliului Județean Timiș se are în vedere patru variante de construire a noului stadion.

SC Lucian Simion Arhitectură SRL – SC Construcții Erbașu SA se ocupă de studiul de prefezabilitate în baza contractului semnat încă la începutul anului 2020.

Timișoara va avea un nou stadion

În vederea construirii noului stadion, CJ Timiș va beneficia de investiția Campaniei Naționale de Investiții.

„Au fost selectate două variante (varianta 3 și varianta 1), care vor fi detaliate în următoarea etapă de proiectare – Realizarea studiului de fezabilitate.

Pentru varianta 3, abordată în cadrului întocmirii Studiului de prefezabilitate, a fost elaborat Devizul general estimativ pentru obiectivul «Construire Stadion cu capacitate de 30.000 de locuri, strada Ștefan Covaci nr.1, Municipiul Timișoara, Județul Timiș»”, au precizat reprezentanții  Consiliului Județean Timiș, relatează Tion.ro.

Viitoarea arenă sportivă, cu o capacitate de 30.000 de locuri, va costa municipalitatea 600 de milioane de lei. Mai exact, 400,6 milioane de lei ar reprezenta suma pentru partea de construcții și montaj. CJ Timiș va pune 54,5 milioane de lei, restul banilor fiind de la bugetul național.

Stadionul va fi construit în patru ani, dintre care cinci luni și jumătate va fi pentru promovarea proiectului și șase luni pentru procedura de achiziție. Lucrările propriu-zise se vor derula pe o perioadă de 36 de luni. Noua arenă va fi gata în 2025, dacă totul merge conform planului.

Vineri, 11 iunie, consilerii locali vor aproba indicatorii economici ai proiectului de investiție publică «Construire stadion cu capacitate de 30.000 locuri, municipiul Timișoara, județul Timiș»”.

De asemenea, CJ Timiș urmează să voteze demolarea stadionului Dan Păltinișanu, prin hotărâre de guvern. Primăria are de gând să investească 600 de milioane de lei într-un nou stadion de fotbal ce ar trebui să fie gata în următorii patru ani.