Timișoara. Începând de vineri, 7 mai, orașul care a debutat cu maratonul de vaccinare va deschide primul centru de vaccinare din mașină.

Centrul va fi situat în parcarea Shopping City Timișoara și se va deschide la ora 10.00 dimineața. Centrul va fi operațional în perioada 7 mai 2021 – 7 iulie 2021, zilnic, între orele 8:00 și 20:00. Imunizarea se va face fără programare, cu serul produs de compania Pfizer.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a precizat care sunt persoanele ce vor participa la inaugurarea centrului drive-thru.

,,Sunt onorat că la inaugurarea centrului ne vor fi alături Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății și Zoltan Nemeth, Prefectul Județului Timiș.

Vrem să asigurăm accesul cât mai multor persoane la vaccinare și una dintre căi este și vaccinarea de tip drive-thru. Datoria noastră este să facem astfel încât vaccinul să ajungă la toți timișorenii care vor să se vaccineze și niciun timișorean să nu fie lăsat fără oportunitatea de a se vaccina”, a postat pe pagina sa de Facebook.

Timișoara. Deschiderea oficială a primului centru drive-thru în oraș

De asemenea, Fritz a mai precizat că vaccinarea este singura cale pentru ca economia și societatea să-și revină la normal.

,,Continuăm să căutăm soluții și să creăm facilități pentru accesibilizarea vaccinării și în același timp încercăm să convingem cât mai mulți oameni să se vaccineze. Viețile noastre personale și sociale, comunitatea, economia depind de succesul procesului de vaccinare”, a mai scris Fritz în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Totodată, edilul a mai transmis câteva reguli ce trebuie respectate în momentul în care persoanele se vor prezenta la vaccinare în centrul drive-thru.

,, Vă rugăm să veniți mașini cu capacitate maximă de 4+1 persoane.  În zona de triaj este nevoie să prezentați un document de identitate.

E preferabil să vă prezintați cu chestionarul de triaj completat, care se poate descărca de pe site-ul platformei naționale de vaccinare, la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj…/ . Dacă nu, acesta poate fi completat și la fața locului. Pe tot parcursul triajului și al procesului de vaccinare veți rămâne în mașină. După vaccinare, veți ocupa un loc în parcare în zona post-vaccinare. Adeverințele de vaccinare vă vor fi înmânate direct la mașină”, a mai precizat Fritz.