Potrivit directorului STPT, Nicolae Bitea, acesta are de primit de la Societatea Metropolitană de Transport (SMTT) o datorie de 3,4 milioane de lei și speră că acest lucru se va întâmpla la începutul acestui an.

„Nu am avut bani suficienți să plătim salariile, avansurile în luna decembrie. N-am încasat de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, de la SMTT (n.r, Societatea Metropolitană de Transport Timișoara).

Nu am avut bani să plătesc integral salariile, decât în proporție de 75%. Am primit de la primărie tot ce s-a putut primi, dar, din păcate, am o creanță foarte mare de încasat de la acest ADI, undeva la 3,4 milioane de lei. Ei au plătit 80, 100 de mii, 20 de mii, 30 de mii… banii ăștia pe mine nu mă ajută. E ca și cum nu aș avea.”, a declarat Bitea.

Discuții cu primarul pentru soluționarea problemei

Directorul STPT spune că pentru identificarea unei soluții ar fi discutat cu primarul Dominic Fritz, astfel încât societatea să poată să iasă din impasul de față.

„Am avut o discuție cu domnul primar, nu divulg ce discuție am avut cu dânsul. I-am spus părerea mea și de aici încolo aștept să văd ce se întâmplă. Dânsul știe situația exactă. Noi avem un contract în vigoare cu acest ADI, votat de consiliul local în data de 22 iulie și vom vedea ce o să fie.

Ideea este că eu nu am bani în acest moment. Eu îmi doresc transparență, colaborare, comunicare și cadru legal. Totodată, îmi doresc să existe o relație din punct de vedere profesional între aceste două instituții (n.r, STPT și SMTP) așa cum trebuie pentru binele orașului Timișoara și al transportului public din Timișoara.

Din partea mea există toată deschiderea. Aștept și din partea colegilor de la SMTP aceeași deschidere.”, a explicat Bitea.

Plata salariilor, doar una dintre probleme

Totodată, liderul de sindicat din STPT precizează faptul că în momentul actual nu doar plata salariilor angajaților ar fi pusă în pericol.

„Asociația e un fel de asociație căpușă, cum ar veni, este un aranjament de pe vremea domnului Robu, o asociație metropolitană – mai există în țară, într-adevăr, dar nu în stilul ăsta de a avea comisioane.

Noi facem munca și ei fac ce vor. O ducem rău cu banii în ultimul timp. Și din discuțiile cu cei din conducere, cam ăsta este motivul. Cu cei 3 milioane, ne-am descurca într-un fel sau altul.

Treaba este că nu e vorba numai de bani de salarii, ci de bani de motorină, de benzină, de curent, alte utilități care trebuie plătite de societate. Suntem într-un punct destul de nasol.”, a declarat Vasile Pașca.

Conform sindicaliștilor, situația trebuie rezolvată rapid, întrucât „nu e bine să ajungem, să începem un anumit lucru, fiindcă la sindicate nu se știe niciodată. Se începe azi și de mâine nu se știe ce se întâmplă”, a spus Pașca.