Dragoș Boța a vorbit la Antena 3 despre faptul că, în 2019, interlopii din Timișoara au vrut să-l asasineze pentru că dezvăluise afacerile cu droguri în care erau implicați.

Jurnalistul adusese mai multe dovezi despre niște grupări din Timișoara și a dezvăluit că făceau trafic cu droguri. Boța a declarat pentru Antena3 că ,,lanțul”cuprindea oameni din mai multe funcții cheie- de la justiție până în administrațiile politice.

„Erau exponenţii crimei organizate, erau oamenii cu cele mai bune conexiuni şi cele mai multe. De la administraţie, până la justiţie, de la oameni care chefuiau, consilierul personal la acea vreme al primarului Timişoarei, Ioan Aslău, s-au Lucian Boncu, liderul grupării care beneficia de justiţie”, a povestit jurnalistul la Antena 3.

Angajări de interlopi în aparatul de stat

Jurnalistul a mai povestit despre puterea clanurilor mafiote și influența pe care o pot avea asupra unor persoane prin intimidare și amenințări. De asemenea, Dragoș Boța a vorbit despre cum interlopii au ,,drum liber” spre anumite funcții din aparatul de stat.

Procurorii DIICOT au descoperit, în acea perioadă, despre planul unor interlopi din Timișoara de-al împușca în cap pe jurnalist.

„La 11 zile după ce dezvăluiam legăturile dintre Lucian Boncu şi Ioan Aslău, maşina mea a fost incendiată. În acest caz, nu au fost găsii autorii, dar informaţiile mele duc spre aceeaşi grupare. Ştiau exact unde stau”, a povestit Dragoş Boţa, jurnalistul pe care mafia din Timişoara a încercat să-l asasineze.

Dragoș Boța: am fost la un glonț distanță de moarte

În luna septembrie 2019, jurnalistul a făcut alte dezvăluiri despre infractor, acesta fiind punctul culminant care a declanșat planul de asasinare a jurnalistului.

DIICOT a aflat la timp despre planul interlopilor și a dejucat asasinul. În 2020, Serviciul Teritorial Timișoara al DIICOT anunța începerea urmăririi penale împotriva a doi suspecți, Boncu Lucian Adrian și Rafa Bogdan.

Dragoș Boța a vorbit la Antena 3 despre faptul că, în 2019, interlopii din Timișoara au vrut să-l asasineze pentru că dezvăluise afacerile cu droguri în care erau implicați.