La centrul de vaccinare non-stop din Timișoara, oamenii stau la coadă încă de dimineață, în speranța că vor ajunge să se vaccineze.

Centrul a fost deschis marți, 23 martie, în condițiile în care Timișoara este în carantină, oamenii doresc să se imunizeze într-un număr cât mai mare pentru a scăpa de noile restricții impuse.

La deschiderea centrului, zeci de persoane și-au făcut prezența și s-au așezat la coadă, respectând distanțarea socială și purtând masca de protecție.

Multă lume are încredere în vaccinul Pfizer

Tot mai multe persoane au început să se vaccineze cu serul produs de Pfizer BioNTech, deoarece multe cadre medicale s-au imunizat cu el. Totodată, problemele pe care serul AstraZeneca l-a întâmpinat în ultimele zile, când a fost oprită vaccinarea de mai multe țări, a creat panică în societatea românească.

Chiar dacă pentru a primi vaccinul trebuie făcută programare pe platforma on-line, mulți timișoreni nu au respectat acest lucru și s-au prezentat de dimineață la centrul de vaccinare non-stop.

Centrul va funcționa și pe timpul nopții, iar persoanele programate vor putea să se imunizeze cu serul produs de compania Pfizer BioNTech.

Autoritățile au anunțat că va funcționa non-stop, dar deocamdată se pot face imunizări doar până târziu în noapte, pentru că încă se lucrează la platforma de programare.

Se va vaccina până târziu în noapte

Directorul Spitalului Județean Timișoara a precizat că se va vaccina până în noapte până când platforma va fi disponibilă.

,,În primele trei zile vom vaccina până târziu în noapte. Colegii de la STS au fost impecabili, au lucrat până târziu în noapte. Mai au de lucrat, iar platforma va putea fi disponibilă și până târziu dimineața. Se lucrează doar pe timp de noapte și vom reuși să stăm cât timp este necesar.

Pentru fiecare flux avem cel puțin un doctor, două asistente și doi registratori. Acum, în centru sunt peste cinci doctori. De asemenea, peste opt asistente și șase registratori. Dorința timișorenilor este de a se vaccina, fiind înscriși câteva mii în câteva ore. Am anticipat acest val de entuziasm”, a mai spus directorul Spitalului Județean Timișoara.