Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, susţine faptul că în ultima perioadă tot mai mulţi timişoreni aleg să vină în judeţul Arad pentru a merge la mall, terase sau săli de fitness, în special în weekend.

Acest lucru reprezintă un motiv de îngrijorare din cauza faptului că astfel arădenii sunt puşi în pericol, prin riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2, dar şi pentru că micile afaceri din oraşul de pe Bega sunt „puse pe butugi”.

Alin Nica: „Această carantină este mai mult formală şi nu îşi arată efectele”

“Este o practică pe care am observat-o în ultima vreme, restaurantele şi sălile de fitness aici la noi sunt închise de şase luni de zile şi e o oarecare frustrare din partea micilor întreprinzători care îşi văd afacerile puse pe butuci (…)

Această carantină este mai mult formală şi nu îşi arată efectele, iar oamenii încearcă şi reuşesc să ocolească restricţiile mergând în Arad, unde spaţiile despre care vorbim sunt deschise şi au fost deschise de multă vreme”, a spus Alin Nica.

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, în declaraţia pe propria răspundere, se poate bifa opţiunea “alte activităţi permise de lege”, iar timişorenii pretind astfel că vin în Arad “să îngrijească persoane bolnave din familie şi trec astfel de filtrele poliţiştilor”.

“Mai ales în weekend, când la Timişoara mall-urile şi celelalte activităţi sunt întrerupte, dar acest lucru pune în pericol şi cetăţenii din Arad să fie infectaţi. Chestiunea este serioasă şi trebuie rezolvată”, a mai declarat Alin Nica.

Potrivit acestuia, carantina “a fost gândită pripit” şi “are multe scăpări”.

Cetăţenii, prioritatea lui Nica

De asemenea, pe tema acestui subiect Alin Nica a ţinut să posteze şi un comentariu pe reţeaua de socializare Facebook, respectiv:

“Mi-au scris părinţi furioşi şi discriminaţi, proprietari de mici afaceri care şi-au pierdut munca de-o viaţă sau foşti angajaţi care se simt ruşinaţi să trăiască din mila statului.

Nu am ştiut ce să răspund când am fost întrebat ce părere am despre timişorenii care trec pe declaraţie că au rude bolnave la Arad, ca să se antreneze în sălile de acolo, să facă shopping şi să se relaxeze la terasele din Arad, în timp ce restaurantele noastre sunt aduse în pragul falimentului, iar în sălile de sport închise nu au voie nici măcar cei care se pregătesc să devină oameni ai legii.

Cetăţenii sunt prioritatea mea şi fac tot ce îmi stă în putinţă, în limita atribuţiilor şi competenţelor legale, ca preşedinte al CJ”.

Horea Timiş afirmă că situaţia în Arad este ţinută sub control

Horea Timiş, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a afirmat că i-au fost furnizate o serie de informaţii cu privire la practica unor timişoreni de a sosi în judeţul Arad pentru a se putea antrena în sălile de fitness.

“Până la urmă, totul stă în cifre, iar acestea arată că reuşim să ţinem situaţia sub control în judeţul Arad, privind numărul de îmbolnăviri”, a spus Horea Timiş.

Andrei Ando, directorul de comunicare al CJ Arad, a declarat la rândul său faptul că:

“Nu există informaţii oficiale referitoare la timişorenii care ar veni să se distreze la Arad în perioada carantinei. Ştim că există timişoreni care lucrează la nivel de top management şi care vin în fiecare zi la Arad”, a spus Ando.