Un TIR care transporta porumb s-a răsturnat, în noaptea trecută, în jurul orelor 22.30, pe DN1 la Timișul de Sus, pe sensul de urcare (spre Predeal)

Un TIR care transporta porumb s-a răsturnat, în noaptea trecută, în jurul orelor 22.30, pe DN1 la Timișul de Sus, pe sensul de urcare (spre Predeal). Circulația s-a desfășurat îngreunat în această zonă, marți dimineața, din cauza acestui eveniment. Potrivit reprezentantului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes, 2 benzi din 3 sunt blocate.

„Colegii mei de la District Predeal lucrează la degajarea drumului cu 2 utilaje, dar va mai dura cel puțin o oră până când se eliberează”, a spus Robert Elekes.

Circulația se desfășoară îngreunat marți dimneața în zonă. Răsturarea TIR-ului nu a condus la victime umane

Răsturnarea TIR-ului nu a condus la victime umane, mai precizează sursele de la fața locului.

Direcţia Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov a transmis că autocamionul era încărcat cu porumb şi s-a răsturnat, în noaptea de luni spre marţi, pe banda de pe direcţia de coborâre, în zona serpentinelor din localitatea Timişul de Sus.

Degajarea carosabilului s-a realizat prin intervenția echipelor SDN Braşov de la Predeal. Pe parcursul nopţii, încărcătura autovehiculului a rămas pe DN 1, semnalizată corespunzător. Echipele drumarilor braşoveni au intervenit cu utilaje de deszăpezire în zonă, în timpul nopţii, la Predeal continuând să ningă slab marţi dimineaţa.

Echipele de polițiști continuă, de asemenea, cercetările pentru a identifica toate cauzele și condițiile care au condus la acest deznodământ. Cel mai probabil, în aceea zonă a serpentinelor, și din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, șoferul TIR-ului a pierdut controlul asupra automarfarului, posibil și din cauza neadaptării vitezei la condițiile carosabilului. Circulația în zonă a rămas mult îngreunată și în aceste ore ale dimineții, provocând întârzieri importante în trafic.

Pagubele materiale constând în valoarea porumbului împrăștiat și defecțiunile suferite de automarfar, urmează să fie și ele stabilite în totalitate în această zi și transmise cel mai probabil zilele următoare.