Românii nu mai doresc să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a precizat că se observă o scădere adresabilității populației pentru vaccinul produs de AstraZeneca.

El a amintit că toate vaccinurile au fost autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului și sunt sigure.

„Ceea ce într-adevăr am observat este o scădere a adresabilităţii persoanelor în centrele de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca şi cred că aici este foarte important să continuăm partea de comunicare (…).

Important este, în final, ca fiecare om să aibă acces la suficiente informaţii astfel încât să decidă ceea ce doreşte să facă şi tipul de vaccin pe care îşi doreşte să îl folosească”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea cu AstraZeneca este sigură

Gheorghiță a mai precizat că oamenii trebuie să înțeleagă că vaccinarea este singura cale prin care putem să scăpăm de pandemie.

„Este important să înţelegem că cel mai bun vaccin pentru fiecare dintre noi este cel pe care îl avem la îndemână. Toate vaccinurile pe care astăzi le avem în România sunt vaccinuri care au fost autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului, vaccinuri care s-au dovedit a fi sigure”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Vineri dimineață, Gheorghiță și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, au fost prezenți în județul Giurgiu, în localitatea Hotarele.

Ei au discutat cu medicii și cetățenii programați la vaccinare, iar vizita a continuat în alte două centre de vaccinare din Giurgiu.

„Am fost impresionat de vizita în aceste centre, de modul în care se desfăşoară procesul de vaccinare (…). Obiectivul campaniei trebuie sa rămână asigurarea unui mediu favorabil şi sigur pentru cei care aleg să se vaccineze. Este important să continuăm procesul de vaccinare, inclusiv prin consistenţa informaţiilor furnizate publicului, aspect extrem de important pentru susţinerea opţiunilor semenilor în ceea ce priveşte vaccinarea”, a conchis Valeriu Gheorghiţă.