Cei care doresc să-și petreacă câteva zile în Dubai o pot face la un preț accesibil. Reprezentanții agențiilor de turism spun că o vacanță costă circa 700 de euro.

Dubai a devenit o destinație tot mai preferată de către români. Turiștii au ocazia să meargă în Jeep Safari și să viziteze Burj Khalifa și Miracle Garden. Doritorii trebuie să-și facă un test PCR atât în România, cât și în Dubai.

„E foarte frumos, e foarte cald, e foarte relaxant, briza mării, e superb. Una dintre atracţiile mele preferate a fost Jeep Safari-ul”, a precizat un român ce a ales să-și petreacă o vacanță în Dubai.

700 de euro, o vacanță în Dubai

Cosmin Vasile, un manager a unei agenții de turism, a precizat că pandemia a limitat numărul de turiști.

„Suntem în continuare în pandemie. Astfel că nu sunt totuşi atât de mulţi turişti pe cât erau înainte. Dar acest lucru a fost benefic pentru mine şi pentru grupul meu de turişti pentru că am putut să vizităm obiectivele fără să fie aglomerat. Aici, în Dubai, pe plajă, nu trebuie să purtăm mască. Dar de îndată ce ieşim de pe plajă şi mergem în spaţiile publice, atât interioare, cât şi exterioare, trebuie să purtăm mască”, a spus Cosmin Vasile, relatează Mediafax.

Potrvit managerului agenției de turism, o vacanță de șapte zile în Dubai costă între 600 și 700 de euro.

Uniunea Europeană va introduce de la începutul lunii iunie ,,pașaportul verde” prin care va relansa turismul. Certificatul COVID-19 va avea datele personale ale beneficiarului și documentul care atestă că a fost vaccinat sau a făcut un test COVID-19 și a ieșit negativ.

Tot mai multe țări din Uniunea Europeană, cum ar fi Grecia și Bulgaria, se pregătesc să primească turiștii din luna mai. Datorită apariției vaccinurilor, numărul de cazuri este într-o continuă scădere. Iar acest lucru nu poate decât să bucure pe cei ce au afaceri în turism.