Pentru uşurarea accesului turiştilor, traseele forestiere şi montate vor fi în curând amenajate.

Hotărârea cu numărul cinci, prin intermediul căreia planurile de măsuri cu privire la intervenţia în două focare de pestă porcină africană care cunosc o evoluţie în două exploataţii nonprofesionale din oraşul Sântana, precum şi în comuna Sicula, este aprobată, a fost, în cursul acestei zile, aprobată de către Consiliul Local pentru Combaterea Bolilor Arad, CLBC.

Măsurile de faţă vor fi implementate imediat şi vor fi menţiune până la stingerea focarelor.

Marcarea traseelor

În acelaşi timp, conform articolului al treilea al Hotărârii CLCB care a fost adoptată în cursul acestei zile, prin derogare de la articolul 3 din Hotărârea CLCB Arad cu numărul 1 din 26.02.2021, s-a acordat permisiunea Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Arad, Serviciului de Voluntariat Montan, ocoalelor silvice și reprezentanților unităților administrativ-teritoriale efectuarea lucrărilor de a efectua lucrările de amenajare, întreținere, marcare și semnalizare a traseelor turistice existente la nivelul județului Arad.

Declaraţii, Toth Csaba

Potrivit Prefectului Judeţului Arad, domnul Toth Csaba, pentru evitarea creării unui disconfort şi pentru împiedicarea transmiterii virusului PPA către alte zone, se vor demara o serie de inspecţii în teren.

„Intenția noastră este ca până la minivacanța de Paștele Ortodox să ridicăm interdicția de acces în zonele împădurite din județul Arad, instituită ca măsură de prevenire a răspândirii virusului pestei porcine africane. Pentru a pregăti acest lucru permitem începând de miercuri, 14 aprilie, activitățile de marcare și amenajare a traseelor turistice.

Totodată, autoritățile cu responsabilități în domeniu și administratorii fondurilor de vânătoare vor efectua activități de inspecție în teren și de ecarisare a leșurilor de porci mistreți pe care le vor găsi în interiorul perimetrelor administrate, astfel încât să evităm orice disconfort și să împiedicăm transmiterea virusului pestei porcine africane spre zonele locuite”, a declarat Prefectul Județului Arad, Toth Csaba.