Astfel , se va înființa Camera de Comerț româno-maghiară, a anunțat ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

A  început colaborarea cu Ungaria. Efectele vor fi vizibile pentru antreprenorii din ambele țări și în curând se va înființa Camera de Comerț româno-maghiară.

„ Am semnat împreună cu Peter Szijjarto, omolgul meu ungar, trei acorduri între România şi Ungaria. Primul este un protocol pentru operaţionalizarea Comisiei mixte, o structură prin care să îmbunătăţim cooperarea economică între România şi Ungaria.

Al doilea este acordul de înfiinţare a Camerei de comerţ bilaterale România-Ungaria, o structură prin care mediul de afaceri din România şi din Ungaria să poată să se apropie mai mult. Al treilea este acordul prin care vom realiza conexiunea între drumul expres Satu Mare – Oar şi drumul expres Mateszalka – Csenger, care va face posibilă deplasarea mai rapidă între România şi Ungaria”,a anunțat ministrul Năsui.

 Camera de Comerț româno- maghiară

Instituția va fi un punct de legătură pentru antreprenorii din ambele state. Oamenii de afaceri din Transilvania, regiune în care există cea mai mare comunitate de maghiari din România au salutat inițiativa celor două state.

Recent, oficialii francezi și-au arătat interesul pentru investițiile în România.

„Datorită poziției sale geografice, România poate să devină un hub important pentru mărfurile care vin sau pleacă din Europa. Din punct de vedere logistic, Portul Constanța poate facilita rutele către statele din spațiul comunitar și nu numai. De asemenea, o alternativă foarte competitivă din punct de vedere al costurilor este Fluviul Dunărea. Mărfurile  pot fi tranzitate foarte ușor către statele din Centrul sau Vestul Europei”, spun oficialii Camerei de Comerț din Franța.

Astfel, la Constanța va fi organizat, în luna iunie a acestui an, „Forumul economic franco-român: Poveștile care schimbă jocul”. Principalele obiective valorizarea potențialului local și regional, dezvoltarea de noi oportunități de afaceri, promovarea expertizei franceze și accentuarea importanței contribuției comunității franco-române în economia celor două state.