Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat de ce este importantă ziua de vineri pentru elevi și profesori. Pe baza ultimelor raportări din ultima zi lucrătoare a săptămânii se calculează incidența ratei de infectare. Astfel, elevii vor ști, dacă merg sau nu la școală.

„Conform ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, şcolile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Constatând că un număr important de localităţi sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, apreciind înţelegerea Ministerului Sănătăţii pentru importanţa şcolii, luni, 17 mai vom iniţia modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate, în sensul în care referinţa să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare”, a explicat ministrul Educației, pe rețeaua de socializare Facebook, relatează Agerpres.

Ce anunță ministrul Educației-Ordinul va fi modificat astăzi

Oficialul de la Educație a precizat că, prezența în școli va fi diferențiată  începând cu  doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie.

Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat şi publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la şcoală”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Se cer date despre vaccinarea în școli

Totodată, Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare date concrete despre campania de vaccianare. Anterior, au avut loc mai multe sesiuni de informare cu privire la vaccinul anti-COVID.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU) spun că România are peste 800 000 de copii eligibili pentru vaccinare.

În opinia aceastora, există dozele și personalul medical care se poate ocupa de imunizarea copiilor. Vaccinarea copiilor, nu este, însă, privită cu ochi buni de unii părinți. Ei susțin că se încalcă grav drepturile omului.