Vestea excelentă este însă că magistralul concert va fi transmis, ca de fiecare dată, de televiziuni și pentru a nu priva membrii orchestrei și dirijorul de aplauzele spectatorilor concertul va putea fi aplaudat live.
ORF (Radioteleviziunea austriacă) a imaginat un proiect special care se adresează publicului din întreaga lume. În premieră mondială, milioanele de oameni care urmăresc acest concert în peste 90 de țări din întreaga lume, vor putea reacţiona, în direct (live), la performanţa artiştilor.

În cadrul unei colaborări asupra căreia s-a convenit cu compania Poet Audio din Graz, producător de sisteme de sunet wireless de înaltă calitate, cele două părți ale concertului vor putea fi aplaudate live de miile de spectatori. Încă din această perioadă, vă puteţi înscrie pentru concretizarea acestei intenții pe www.mynewyearsconcert.com pentru a-i putea ovaţiona pe muzicienii Filarmonicii din Viena.

Contribuția sonoră LIVE din partea publicului va fi o dovadă suplimetară de apreciere și comuniune pentru comunitatea artistică, în aceste momente de mare impas, în întreaga lume.

După înscrierea online, veţi putea recompensa Filarmonica din Viena cu ovatii LIVE, prin intermediul site-ului www.mynewyearsconcert.com, indiferent că vă aflaţi în faţa unui computer, a unei tablete sau a unui smartphone. Aplauzele călduroaseînsumate vor fi difuzate în timp real atât în sala Musikverein, cât şi în transmisiunea în direct a ORF. Sunetul colectiv al bătăilor din palme va fi generat de un software special instalat pe șase servere și va putea fi auzit în cele 20 de boxe amplasate în Sala de Aur.

Mai mult, aveţi posibilitatea să încărcaţi în avans, pe site-ul www.mynewyearsconcert.com, o fotografie care să vă ilustreze entuziasmul pentru concert. O selecţie aleatorie a acestor imagini, cu informaţii despre localizarea geografică a spectatorilor, va fi prezentată de ORF în timpul aplauzelor LIVE.

Filarmonica din Viena este una dintre cele mai renumite din întreaga lume, iar Austria este binecunoscută ca leagănul muzicii clasice mondiale. Este firesc astfel că numeroși membri ai orchestrei au devenit foarte celebri de-a lungul timpului și că dirijorii acestei filarmonici sunt unanim recunoscuți la nivel mondial.