Magistrala 300 Cluj-Napoca-Oradea este blocată după ce trei trenuri s-au defectat. De asemenea, circulația altor șase trenuri este afectată.

Centrul Infotrafic al Poliției Române informează că pe  magistrala 300 Cluj-Oradea, între stațiile CF Vadu Crișului-Șuncuiuș, județul Bihor, trei trenuri care se deplasau pe relația Cluj-Oradea s-au defectat. Circulația feroviară este, pentru moment, blocată în zona respectivă.

Totodată, traficul a cel puțin șase trenuri este afectat, de asemenea. La fața locului se intervine pentru remedierea defecțiunilor tehnice întâmpinate. Se estimează că traficul feroviar se va relua în aproximativ o oră.

Condițiile meteo nefavorabile, o altă problemă cu care se confruntă transportul feroviar

În perioada de iarnă, unde temperaturile ajung să scadă cu mult sub 0 grade, trenurile au întârzieri și de ore întregi. Pe toate magistralele de cale ferată, deplasarea trenurilor se face în de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt.

Comandamentele locale de iarnă ale CFR mențin legătura cu toți operatorii de transport feroviar pentru ca și traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA administrează infrastructura feroviară publică.

Ministrul Transporturilor promite

Nu e o raritate faptul că transportul feroviar din țara noastră suferă de mii de ore de întârziere anual. Șinele sunt foarte vechi, circulația pe ele este îngreunată, în special, în sezonul de iarnă.

Ministrul Transporturilor dă vina pe investițiile de-a lungul anilor și pe faptul că s-au investit bani doar în anumite linii ferate, în detrimentul altora.

Cătălin Drulă vrea să ceară Guvernului mai mulți bani pentru o dezvoltare rațională.

Studenții nu se mai pot plimba gratis cu trenul

Gratuitatea totală pentru studenți pe trenurile CFR a fost eliminată de către Guvern. Ei vor fi nevoiți să plătească jumătate din prețul biletelor.

Vicepremierul, Dan Barna a spus că nu va exista o limitare a numărului de călătorii anuale la care studenții vor beneficia de reducerea cu 50% a biletului.

Modificarea va apărea în proiectul legii bugetului pe 2021. Stundeții au beneficiat de transport gratuit cu trenul din 2017, din. perioada lui Sorin Grindeanu