Un astfel de adăpost improvizat a fost găsit lângă Popești Leordeni și în sectorul 4 din Bucuresți.

Doi români au garantat jurnaliștilor de la The Sun că pot obține actele necesare pentru ca un pui de bichon să fie transportat în Anglia, în plină pandemie, contra sumei de 500 de lire sterline.

În realitate, puiul  de câine mai mic de 15 săptămâni era ținut pe un ziar murdar și nici nu putea fi transportat legal fără mama sa.

În lipsa unor măsuri concrete, care să pună stop abuzurilor asupra animalelor și îmbogățirii unor persoane fără scrupule, animalele ajung să moară. Autopsiile arată condițiile mizerabile în care au fost ținute și tortura la care au fost supuse.

Paula Boyden, medic veterinar, citată de The Sun, confirmă abuzurile: „Descoperirile  din România confirmă, din păcate, cele mai grave temeri ale noastre și sunt șocată de  ce am găsit la adăposturi”.

Brexit poate fi soluția pentru a opri traficul de câini. Ce se solicită Guvernului

Medicii veterinari și iubitorii de animale din Marea Britanie doresc măsuri mai ferme din partea Guvernului, iar Brexit pare să fi deschis calea.

„Solicităm guvernului să ridice de urgență vârsta minimă pentru puii importați în Marea Britanie la șase luni, pentru  a-i face mai puțin doriți.

De asemenea, dorim sancțiuni mai dure pentru contrabandiști, deoarece doar foarte puține cazuri s-au soldat cu urmărire penală.

Puii sunt exploatați îngrozitor și persoanele responsabile fac sume mari de bani”, explică Paula Boyden.

Același lucru se întâmplă și cu pisicile de rasă, în special cu cele siameze, iar potrivit unor investigații private, câștigurile ar fi similare cu cele din traficul de droguri.

Rămâne de urmărit cum  vor aborda autoritățile aceste cazuri, deoarece ONG-urile nu au pârghiile legale să oprească aceste abuzuri.