Dispunerea anumitor măsuri „pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat”, în perioada minivacanței de Paște și 1 mai, a fost anunțată de către reprezentanții Poliției de Frontieră.

Actualmente, traficul înregistrat pe raza județului se află în parametri normali. însă având în vedere faptul că autoritățile maghiare or să oprească traficul greu începând de astăzi, de la ora 23:00, până în data de 2 mai, ora 23:00, acest lucru se va schimba cu siguranță.

Potrivit Polițiiei de Frontieră, în momentul de față:

“Prin punctele de frontieră de pe raza județului Arad, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare.

Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.

În vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei din subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, se menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Menţionăm că, în această perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noştri – verificarea documentelor de călătorie sau alte acte care demonstrează că sunt îndeplinite condițiile de tranzitare a frontierei -, participă şi reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad, în vederea efectuării triajului epidemiologic şi dispunerii măsurilor specifice”.

Autoturismele cu o capacitate de peste 7,5 tone vor fi oprite

De asemenea, polițiștii de frontieră mai precizează și că au fost înștiințați de faptul că începând cu această seară, pe teritoriul Ungariei circulația autovehiculelor care depășesc o capacitate de 7,5 tone, va fi sistată.

„Având în vedere că perioada Sărbătorilor Pascale coincide în acest an cu Ziua Internaţională a Muncii, menţionăm că în această zi pe teritoriul Ungariei circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită.

Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat că, începând din data de 30.04.2021, ora 23.00, până la data de 02.05.2021,ora 23.00, circulaţia acestui tip de vehicule este restricţionată, iar în intervalele vizate şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulației pe drumurile publice din ţara vecină.

În perioada respectivă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale. În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro”.