Alba. Tristețe de nedescris într-o familie după ce o fată de doar 15 ani a căzut de pe un bloc cu 10 etaje. Incidentul s-a produs duminica după-masă în zona Cinematografului Dacia.

În timpul căderii, fata a lovit câteva cabluri care atârnă în jurul blocului, acest lucru atenuându-i căderea.

Din nefericire, medicii ce au venit la fața locului nu au mai putut face nimic pentru fată.

Alba. O fată de 15 ani a căzut de la etajul 10

Din primele cercetări, polițiștii nu au descoperit motivul pentru care fata s-a urcat pe bloc. Persoanele aflate în acea zonă au observat că fata avea telefonul mobil lângă ea.

Fata a fost transportată de urgență la spital, în stare gravă. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au precizat că fata a mai trăit câteva minute după ce a ajuns la spital.

Totodată, reprezentanții Spitalului Județean au precizat că la fața locului s-a încercat resuscitarea fetei, ea intrând în stop cardio-respirator. Timp de aproape o oră, medicii au încercat să o readucă la conștiință, dar fără succes.

,,Se încep manevrele de resuscitare, derulate timp de 50 de minute fără succes, declarându-se decesul la ora 18.53”, au precizat reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, relatează alba24.ro.

Sinucidere sau neglijență?

Polițiștii continuă cercetările cu privire la acest caz tragic, iar multe voci susțin că fata s-ar fi aruncat de pe bloc. Problema sinuciderii în rândul tinerilor a crescut alarmant.

În lume, în fiecare an se înregistrează peste 1 milione de decese prin suicid, adică un deces la fiecare 40 de secunde. În țara noastră se înregistrează 13 decese prin sinucidere la 100 000 locuitori, situându-se pe locul trei în ierarhia circumstanţelor de moarte violentă.

Sinuciderea în rândul tinerilor în România înregistrează o rată de 6,3 decese la 100.000 de locuitori, comparativ cu media europeana de 4,6. Rata suicidului masculin este de 9,2, comparativ cu 6,9, media UE, iar rata suicidului feminin, de 3,2, comparativ cu 2,2, media UE, relatează hotnews.ro.