Toate datele polițiștilor din Alba arată că a fost devorat de un urs. Au fost găsite rămășitele trupului și urme de sânge. Este o potecă pe care oamenii din Azuga obișnuiesc să alerge.

Tragedia nu s-a încheiat aici. Sâmbătă seara, urșii relocați au făcut alt dezastru. Au intrat în gospodăria unui om și au atacat tot ce le-au  ieșit în cale.

Pagubele înseamnă: opt oi și patru miei. Pentru localnici, acestea însemană adevărate prejudicii materiale, mai ales că sunt principalele lor surse de venit.

”Zilele trecute atrăgeam atenția populatiei despre prezenta urșilor la Staja-Hapria și Mihalț.  Ieri, personalul de teren a găsit urmele altui urs în zona Daia. Acesta este mai mic decat cel de la Hapria, fiind un urs tânăr de 3 ani, proaspăt abandonat de ursoaică. Între timp, la Noșlac, alt urs a pătruns într-o gospodărie și a făcut prăpăd (8 oi și 4 miei ). Acesta este adevărul. Așa cum se poate vedea, doar în proximitatea Municipiului Alba Iulia am găsit până acum urmele a 4 exemplare de urs.

Să nu mai punem la socoteala urșii din zona Noșlac, Lopadea, Ocna Mureș, Bucerdea Grânoasă, Ampoița,Teiuș,Veza ….șamd”,  relatează un localnic, citat de evz.ro

Tragedie în Alba! Un bărbat a fost devorat de urs

Acestea nu sunt singurele atacuri ale urșilor din județele Transilvaniei. S-au mai produs asemenea nenorociri în Bihor, Covasna. Primarii l-au somat deja pe ministrul Mediulului. Au cerut intervenția promptă, mai ales că este viața oamenilor este în mare pericol.

În opinia ministrului Mediului Tanczos Barna, soluția pentru invazia de urși este intervenția omului. Chiar dacă decizia nu e pe placul Comisiei Europene, populația de urs nu poate fi controlată decât prin eutanasiere.

„România a luat o decizie total eronată când a decis să nu mai intervină deloc în populaţia de urşi. Atunci, am depus o întâmpinare şi mă bazam pe date din Ministerul Mediului. Cu siguranţă, aceste lucruri s-au schimbat de atunci în direcţia care se putea prevede foarte uşor. În cazul unui mare carnivor care este în vârful lanţului trofic non-intervenţia, nici măcar urmărirea populaţiei la nivel de statistică şi cifre, înseamnă fără doar şi poate o creştere anuală, sigură, lentă a populaţiei de urs”, a explicat Barna.