O fetiţă în vârstă de numai un an şi 10 luni şi-a găsit sfârşitul în apele râului Şieu, la Domneşti. În jurul orei 16:00, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița a luat cunoştinţă de tragicul eveniment, însă, în ciuda eforturilor făcute de către cadrele medicale, copila nu a putut răspunde manevrelor de resuscitare, motiv pentru care aceasta a decedat. Medicul din cadrul echipajului de terapie intensivă mobilă a declarat decesul la ora 17:41.

Ce spun autorităţile

”În această după-masă, a fost sesizat prin 112 faptul că, în albia unui pârâu din localitatea Domnești a fost găsită o fetiță în stare de inconștiență. Din nefericire, aceasta a decedat. O echipă constituită din polițiști de la investigații criminale și criminaliști se află la fața locului și efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc tragicul eveniment.

Totodată, în cauză va fi dispusă necropsia care va stabili cu exactitate cauza decesului. Fetița, în vârstă de 1 an și 10 luni, a fost găsită în albia unui pârâu din apropierea locuinței, de către unchiul ei, un bărbat de 38 de ani, din aceeași localitate. Cercetările continuă pentru ucidere din culpă”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Fratele trebuia să aibă grijă de fetiţă

Horia Petruț, primarul comunei Mărişelu, a declarat faptul că regretata fetiţă este din cartierul „Mânzărie”, în care locuiesc familii de romi.

”Din câte am aflat, fetița a rămas în grija unui frate de 16 ani fiindcă mama era plecată de acasă, iar tatăl se pare că nu e în țară. Băiatul ar fi adormit, iar când s-a trezit, copila nu mai era acolo. A căutat-o și au găsit-o vecinii căzută în zona Valea Măgurii, la vărsarea ei în Șieu, unde nu e foarte mare apa, dar fiind vorba de un copil atât de mic, s-a înecat”, a declarat primarul din Mărișelu.

Potrivit spuselor primarului, acesta va dispune să se efectueze o anchetă socială în cursul acestei zile.