A noua tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech ajunge în România sâmbătă

Sâmbătă, 13 februarie, în România va ajunge cea de-a noua tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 196.560 de doze. Vaccinurile ar trebui să ajungă pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, însă pentru aceste ultime două aeroporturi încă se așteaptă confirmări.

„Astăzi, 13 februarie, va sosi în România cea de a noua tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech. Ea constă în 196.560 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, a transmis Comisia Națională de Coordonare a Activității de Vaccinare.

„O parte dintre doze vor ajunge pe aeroportul din Otopeni, iar pentru cele din Cluj-Napoca şi Timişoara încă se aşteaptă confirmări”, a mai precizat CNCAV.

Dozele de vaccinare vor fi distribuite astfel:

– Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze

– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 21.060 doze
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 24.570 doze
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 21.060 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare. Utilizarea se va realiza pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Următoarea tranșă, a zecea, ar trebui să ajungă în România în 22 februarie

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 22 februarie. În acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare. Săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.